Acasă Sport Poli Timişoara – UTA: 0-1. Arădenii speră la promovare

Poli Timişoara – UTA: 0-1. Arădenii speră la promovare

DISTRIBUIȚI

Victorie după 10 ani

Aseară, la Poli – UTA, suporterii s-au "menajat" în derby-ul vestului, dar în teren s-a pus osul serios. Arădenii au ieşit învingători, scor 1-0, şi au urcat pe locul trei, loc care le-ar putea asigura promovarea.

Stadionul nu a fost plin, dar asistenţa a fost oricum una record pentru acest sezon de Liga a II-a. În ultimii ani, cele două cluburi au fost "răsplătite" de forurile care conduc fotbalul nostru cu depunctări, retrogradări şi interdicţii la promovare, dar, pentru 90 de minute, în teren şi în tribune s-a simţit din nou bucuria fotbalului adevărat. Dorinţa de a avea un fotbal curat a unit două grupuri de fani între care s-a adunat de-a lungul vremii multă ură şi frustrare.

Poli a început meciul cu un singur vârf veritabil, Axente, iar UTA a intrat mult mai hotărâtă, cu "vulpoiul" Mara în rol de principal pericol pentru defensiva violetă. Au înscris repede şi au ştiut să ţină de rezultat. Căpitanul arădenilor a avut prima ocazie a meciului (‘5), însă grecul Galanis a deschis scorul, după 11 minute, cu un vole de la 15 metri, care a trimis mingea în vinclul porţii.

RedUTA a rezistat eroic

Scorul de pe tabelă le-a lăsat un nod în gât suporterilor timişoreni, însă aceştia au avut puterea să strige în continuare împreună cu rivalii din Arad împotriva lui Sandu şi Dragomir. Poli nu a concretizat iureşul din startul reprizei secunde.

UTA a fost mai matură în apărare, iar Amadio a fost providenţial la ocaziile imense ale lui Axente şi Cârstea, astfel că avantajul de 1-0 s-a păstrat până la final. Poli putea să primească penalty în minutul 88, la un presupus henţ al lui Siminic. Arădenii au câştigat însă al 70-lea derby cu alb-violeţii şi au plecat acasă cântând, în speranţa că vor fi prezenţi şi la meciul cu numărul 71.

UTA a obţinut aseară cea de-a 27-a victorie din istoria confruntărilor cu Poli Timişoara. Alb-violeţii au doar 23 de succese.

Protest comun anti-FRF şi LPF!

Aşa cum au promis toată săptămâna, fanii de la Poli (foto stânga) şi UTA au protestat aseară împotriva şefilor fotbalului românesc. Din cele două peluze s-a scandat la unison "M..e FRF" şi "Mitică la puşcărie". Ambele galerii au afişat mesajul "Fotbalul ne leagă pe toţi", iar coregrafia timişorenilor a reprezentat două mâini încătuşate, care ţineau o minge de fotbal.

Prosport

Comentarii

comentarii