Acasă Actualitate Poliţia Comunitară supraveghează chioşcurile de lângă Judeţean

Poliţia Comunitară supraveghează chioşcurile de lângă Judeţean

DISTRIBUIȚI

Cele două chioşcuri din apropierea Spitalului Judeţean, situate vizavi de fast-foodul McDonalds, fac viaţa locuitorilor din zonă un calvar. Asta pentru că spaţiul din spatele acestora se transformă în adăpost pentru boschetari sau, după caz, WC pentru clienţii chioşcurilor. Rezultatul este că spaţiul din preajma celor două buticuri este plin de mizerie. Asociaţia de proprietari din vecinătatea celor două societăţi comerciale a trimis o sesizare către Poliţia Comunitară Timişoara, dar şi către primărie, astfel că un echipaj de poliţişti comunitari controlează aproape zilnic situaţia din zonă. La ultimul control, efectuat în dimineaţa zilei de marţi, 30 iunie, o persoană fără adăpost, F. Georgeta, de 24 de ani, din Bocşa, care stătea pe spaţiul verde de lângă chioşcuri şi apela la mila publică a fost îndrumată către localitatea de domiciliu. În plus, angajatelor chioşcurilor li s-a atras din nou atenţia asupra păstrării curăţeniei.

Funcţionează în semi-legalitate

Cele două chioşcuri, aparţinând societăţilor Lorelai şi Co&Co, nu mai au autorizaţie de funcţionare, conform spuselor reprezentanţilor Serviciului Publicitate şi Comerţ din cadrul primăriei, situaţie în care se află peste 30 de chioşcuri din oraş.
În prezent se lucrează la elaborarea unui regulament privind eventuala funcţionare a acestui tip de magazine, urmând ca în lunile viitoare să fie analizat şi supus la vot de consilierii municipali ai Timişoarei. Până atunci însă, chioşcurile mai funcţionează, achitând taxa de ocupare a domeniului public. Chioşcurile cu probleme, ca cele două din apropierea Judeţeanului, nu vor mai primi autorizaţii de funcţionare, conform spuselor reprezentanţilor primăriei.
Astfel, sfârşitul acestui an va aduce, foarte probabil, desfiinţarea celor două chioşcuri şi, totodată, liniştea locuitorilor din zonă.

Comentarii

comentarii