Acasă Sport Politehnica Timișoara, reprezentată de doi sportivi la Campionatul European de cadeți și...

Politehnica Timișoara, reprezentată de doi sportivi la Campionatul European de cadeți și juniori de la Napoli 

DISTRIBUIȚI

Doi dintre floretiștii Politehnicii Timișoara se pregătesc să participe, săptămâna aceasta, la Campionatul European de cadeți și juniori, la Napoli. Este vorba despre Felix Dogariu și Dumitrița Josan.

Felix Dogariu și Dumitrița Josan sunt în topul scrimei europene. Vor participa, în perioada 22 – 29 februarie 2024, la Campionatul European de cadeți și juniori, care va avea loc în Italia, la Napoli. La floretă masculin, cadeți, Felix Dogariu, proaspăt campion național, este cel mai bine clasat din România. Se află la un ranking de 28 pe plan mondial, cu un total de 84 de puncte. Următorul cel mai bine clasat român are un ranking de 97, cu 26 de puncte. Pentru sportivul nostru în vârstă de 15 ani există speranțe de a prinde un loc printre primii 16 floretiști ai Europei.

La floretă feminin, cadeți, Politehnica Timișoara va fi prezentă prin Dumitrița Josan (17 ani), reprezentantă a Republicii Moldova. Conform ranking-ului, ea este clasată a 13-a, cu 121 de puncte. Iar la Napoli pleacă cu gândul de a repeta performanța din anul 2023, atunci când a câștigat medalia de bronz la Campionatul European de la Tallinn, Estonia.

Printre sportivii care ar fi trebuit să se afle la Napoli se numără și Ingrid Miti Bikfalvi. Clasarea pe poziția a 4-a în ranking la nivel național îi acorda această posibilitate, însă din pricina unor jocuri de culise a fost preferată o altă sportivă de la Steaua București.

„Le ținem pumnii sportivilor noștri și sperăm să se întoarcă de la Campionatul European de cadeți și juniori cu rezultate care să ne facă mândri”, a spus Adrian Tal, directorul executiv de la CSU Politehnica Timișoara.

 

Comentarii

comentarii