Acasă Actualitate Poliția a demarat o anchetă după ce masculul unei familii de lebede...

Poliția a demarat o anchetă după ce masculul unei familii de lebede a dispărut inexplicabil. Localnicii spun că a fost mâncat

1260
DISTRIBUIȚI

Misiune ceva mai puțin obișnuită a poliției din Arad. Agenții au fost solicitați să protejeze o familie de lebede de la marginea orașului. Păsările sunt o specie protejată de lege, iar autoritățile au fost înștiințate că de câteva zile masculul familiei a dispărut. Cel mai probabil, spun oamenii locului, niște copii care locuiesc în apropiere l-ar fi prins. Autoritățile au răspuns prompt și le-au dat asigurări biologilor că vor organiza patrule speciale pentru a apăra lebedele rămase pe lac.

Lebedele și-au făcut cuib lângă lacul de la marginea orașului Arad încă din 2017. De atunci vin în fiecare primăvară. Anul acesta au șase pui. Gheorghe Ursăcheanu merge pe lac aproape în fiecare zi să le ducă grăunțe, să le privească și să le fotografieze. De o lună însă, masculul familiei de lebede a dispărut inexplicabil…

Gheorghe Ursăcheanu, localnic: ”După ce a dispărut masculul, perechea de la lebădă, am văzut doi copii pe balta cealaltă, către strada Mărului, unde au ei cartierul, cu un băț în mână și care au vrut să lovească pe mama puilor care stătea pe o insuliță de nisip.”

Lebedele sunt o specie protejată de lege, iar cele din Arad se află și într-un parc natural, declarat și el arie protejată. Reprezentanții parcului au cerut deja ajutorul primăriei și al poliției pentru a apăra păsările rămase pe lac.

Fulvius Moga, director Parcul Natural Lunca Mureșului: ”Ne-au asigurat că vor intensifica patrularea în zonă, pentru a descuraja încercarea de capturare a lor.”

În cazul în care polițiștii îi vor găsi pe cei care au prins lebăda de pe lacul din Arad, aceștia se vor alege cu dosar penal și sunt pasibili și de amendă.

Comentarii

comentarii