Acasă Eveniment Poliţia de Frontieră a descoperit 50 de migranţi din Afganistan şi Pakistan...

Poliţia de Frontieră a descoperit 50 de migranţi din Afganistan şi Pakistan într-un imobil din Timișoara

526
DISTRIBUIȚI

Cincizeci de persoane, migranţi, care provin Afganistan şi Pakistan, au fost depistate la Timişoara în urma unei acţiuni a Poliţiei de Frontieră, pentru prevenirea migraţiei ilegale. Oamenii s-au adăpostit într-o casă din municipiu, iar 48 dintre ei solicitaseră azil în România.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale desfăşurate pe raza municipiului Timişoara, cincizeci de cetăţeni asiatici, solicitanţi de azil in ţara noastră sau cu permise de muncă, care nu îşi justificau prezenţa în zonă”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, duminică, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră au identificat, într-un imobil de pe raza localităţii Timişoara, cincizeci de cetăţeni străini.  

”În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că cetăţenii străini sunt bărbaţi din Afganistan şi Pakistan. Patruzeci şi opt de persoane au documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara. Doi bărbaţi din Afganistan nu posedau documente temporare de identitate motiv pentru care au fost conduşi la sediul ITPF Timişoara pentru cercetări”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că cetăţenii străini aveau în intenţie să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

După finalizarea tuturor verificărilor, poliţiştii de frontieră au îndrumat pe solicitanţii de azil spre centrele de cazare din ţară unde sunt înregistraţi, iar pentru cei doi afgani poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Comentarii

comentarii