Acasă Eveniment Poliția Locală Timișoara a început vânătoarea hoților de buzunare

Poliția Locală Timișoara a început vânătoarea hoților de buzunare

1284
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali au început vânătoarea hoților de buzunare. Împreună cu jandarmii din cadrul IJJ Timiș, cu lucrătorii STPT sau pe cont propriu, în uniformă sau civili, polițiștii sunt prezenți în zone centrale ale Timișoarei, unde sunt semnalate frecvent aceste fapte. Pe lângă prevenirea furturilor din buzunare și poșete, sunt luate în vedere și alte fapte de natură contravențională săvârșite în mijloacele de transport în comun sau în stațiile acestora.

În zonele Piața 700, Piața Traian, Prefectură, Piața Maria, 3 August 1919, UVT și Balta Verde au fost prezenți în număr mai mare polițiștii. Majoritatea sancțiunilor contravenționale au fost acordate în aceste zone. Excluzând faptele de furt, au fost aplicate, în ultimele două luni, 339 de sancțiuni contravenționale pentru fapte cum ar fi apelarea la mila publică, refuzul de legitimare, proferarea de injurii, degradarea mijloacelor de transport, scandaluri, mizerie în mijloacele de transport. De la începutul anului au fost aplicate 1051 de sancțiuni în aceste mijloace.

De asemenea, zeci de persoane fără adăpost depistate de polițiștii locali în mijloacele de transport și în stații au fost preluate pentru a fi aduse la sediul Poliției Locale pentru introducerea în baza de date și predarea către serviciile sociale. Poliția locală transmite că astfel de acțiuni, în comun cu reprezentanții STPT și ai IJJ Timiș, se vor desfășura și în viitor cu scopul de a asigura un climat de liniște și siguranță pe mijloacele de transport din Timișoara.

Comentarii

comentarii