Acasă Editorial Poliția Rutieră, gherilă împotriva abuzurilor pe roți!

Poliția Rutieră, gherilă împotriva abuzurilor pe roți!

749
DISTRIBUIȚI

În sfârșit, la Timișoara, cineva pune osul pentru ca acest oraș, european prin vocație, să fie așa, nu doar în texte frumoase despre trecut sau viitor. Ceea ce s-a întâmplat în acest oraș, mai ales în ultimele luni (dar și în anii trecuți, destul!) a fost un infern. Mă refer la zgomotele de noapte, produse de DJ isterici, angajați de terasele de pe Bega, până la motoarele turate de mașini, cu tobele transformate pentru curse infernale și motociclete ambalate, parcă în ura locuitorilor urbei noastre universitare.
Seara și noaptea trecută, peste 150 de polițiști, conduși de comisarul – șef Dumitru Domășnean, au fost echipa de gherilă a instituției statului, pornită la aflare adevărului. Și? Ei, bine, bilanțul a fost destul de trist pentru cei care s-au jucat cu legea: nouă inși (mi se pare enorm pentru un oraș ca Timișoara) nu aveau numere de înmatriculare, ba, aveau… false! Alții nu aveau permise de conducere! De ce nu aveau? Pentru că ȘTIAU că pot să NU aibă, știau că nu se făceau razii, știau că pot fi ”păsări volante” într-un hățiș de minciuni. Acum abia se petrece normalitatea. După atâtea accidente cu pierderi de vieți, după atâtea drame, după sutele sau miile de telefoane date poliției de timișoreni, Doamne ajută, se face ceva! Timișoara este centru universitar, la Timișoara șomajul este sub 1 la sută, lumea are nevoi de somn, nu de veghe forțată, lumea muncește, deci, noaptea vrea să doarmă! Puținii care nu doresc asta, să-și facă programul lor, dar nu deranjându-i pe ceilalți! S-au dat peste 150 de amenzi: viteză, încălcări ale legii, pe bulevardele: Liviu Rebreanu, Stan Vidrighin, Calea Aradului, Lipovei… Vagabonzii șoselelor și ai drumurilor ar trebui să priceapă ceva din acțiunea de noaptea trecută. Se termină, se termină cu adevărat, dominațiile de tip mafiot asupra orașelor, comunităților, zonelor. Dictatorii orașelor, țărilor, dau socoteală, rând pe rând. Se termină și cu cei ”am eu pe cineva!”, și cu cei ”: ”lasă, știu cu cine să vorbesc!” Timișoara, încărcată cu eleganța timpului, risca să devină un centru pentru maneliști turbați.
Terasele, și ele vor fi controlate sistematic, muzica, abia atingând urechile, este mai sănătoasă decât țipetele DJ–ilor, plătiți să vină din București pentru a domina… capitala Banatului, cu țipetele lor isterice!
Deocamdată, știm că Poliția Rutieră poate primi un premiu din partea timișorenilor!

Comentarii

comentarii