Acasă Actualitate Poliţia Rutieră Timişoara nu vrea să utilizeze informațiile de pe camerele video...

Poliţia Rutieră Timişoara nu vrea să utilizeze informațiile de pe camerele video din intersecţii

3493
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu este surprins de o solicitare a Poliţiei Rutiere care a cerut schimbarea orientării camerelor video din intersecţiile oraşului pentru că … se vede prea mult. Mai mult decât strict intersecţia rutieră. Se văd şi porţiuni din trotuar. Şi nu se ştie pe cine deranjează, dar …

Nicolae Robu refuză, spunând că are simţul răspunderii, mai ales acum, când trăim vremuri grele. Şi fără să numească, se ştie că prin parcurile timişorene încep să crească şi migranţi.

„Poliţia Rutieră spune să schimbăm poziţia camerelor, să nu prindem şi ceea ce se întâmplă dincolo de intersecţia rutieră. Vin vremuri foarte grele acum. Dacă nu ai un sistem să-i prinzi pe răufăcătorii care fac lucruri şi mai grave decât jafurile… Noi avem simţul răspunderii”, spune Nicolae Robu.

Primarul este supărat pe rutieriştii timişoreni şi pentru că nu-i amendează pe cei care pun în pericol viaţa altor participanţi la trafic, surprinşi în timp ce intrau în intersecţii pe roşu, cu viteză mare.

„Din păcate, de la Serviciul Rutier nu văd nicio reacţie. Tu ai un bloc de 7 radare omologate, dar spuneau că fiecare radar în parte trebuie să fie omologat. OK, acum sunt omologate fiecare în parte. Am spus: 50 de mii de astfel de cazuri au fost înregistrate în două săptămâni. Eu cer sancţiunea aspră. Orice judecător, dacă ar vedea astfel de imagini în care vedem că se pune în pericol viaţa oamenilor, ar ţine cont de asta. Vreau să văd acţiuni ferme ale poliţiei. Aştept să-mi dovedească buna credinţă cei de la Poliţie. Vor să moară oameni?”, spune revoltat Robu.

Edilul este ferm: să nu se aştepte poliţia rutieră să le pună la dispoziţie toată baza de date a Centrului de Management Trafic! Dar, Poliţia să-şi trimită oameni la centru de management, să facă permanenţă acolo şi vor avea instantaneu acces la baza de date.

Comentarii

comentarii