Acasă Politica Politicienii arădeni aşteptau schimbarea la vârf în PSD

Politicienii arădeni aşteptau schimbarea la vârf în PSD

DISTRIBUIȚI

senatorul IgaşSchimbarea la vârf în PSD a fost o mişcare aşteptată de politicienii arădeni. Chiar dacă din perspective diferite, alegerea lui Victor Ponta la şefia PSD este privită ca o mişcare politică normală care, ca şi consecinţă, ar putea provoca efecte şi la Arad.

Igaş: A fost o schimbare de ştafetă controlată

Schimbarea conducerii PSD este privită de adversarii politici arădeni drept o schimbare de ştafetă controlată. Senatorul Constantin Traian Igaş consideră că prin desemnarea lui Victor Ponta drept candidat la şefia partidului, vechea gardă din PSD a pregătit o alternativă comodă. „Eu am spus mai de mult că Iliescu îl va lăsa înlocuitor la conducerea partidului pe Ponta, susţinut de toată garda veche, adică Iliescu, Năstase, Mitrea. A fost o schimbare de ştafetă controlată. Dacă ne uităm la lista vicepreşedinţilor, vedem că nu este o primenire prea mare. Cu 2-3 excepţii, toţi sunt nume cu vechi state în partid. Bănuiesc că şi la nivel de Arad vor apare schimbări”, a declarat senatorul Igaş, lider al grupului parlamentar PD-L din Senat.

Sever JurcăJurcă: Era o schimbare aşteptată

Liderul judeţean al PNL Arad, Sever Jurcă, spune că se aştepta la o schimbare la vârf în PSD. „Era o schimbare aşteptată, din punctul meu de vedere. Geoană a pierdut prezidenţialele pe mâna lui şi mă aşteptam ca cei din PSD să-l sancţioneze. Victor Ponta este un tânăr politician de perspectivă şi, aşa cum mă aşteptam, a primit votul majorităţii pesediştilor”, a declarat Sever Jurcă. Liderul liberal arădean crede că şi în noile condiţii colaborarea din opoziţie dintre PSD şi PNL va funcţiona. „PSD va face opoziţie de stânga, iar noi de dreapta. Cred că, punctual, vom colabora foarte bine”, a spus Sever Jurcă.

Purcaru: Aştept mai multă coerenţă politică

Liderul conservatorilor arădeni, Mircea Purcaru, s-a arătat un fan al lui Victor Ponta. În opinia sa, schimbarea de la centru ar trebui să producă şi o schimbare de atitudine la Arad, în relaţiile PSD-PC. Se ştie că la nivel judeţean colaborarea dintre cele două partide a fost proastă, conservatorii fiind pe punctul de a rupe protocolul cu PSD, din cauza liderului social-democrat Marius Lazăr, un apropiat al lui Mircea Geoană. „Una am discutat şi alta s-a făcut”, a declarat Mircea Purcaru. Noul lider al PSD, crede preşedintele conservatorilor arădeni, va putea promova un curent de opinie în partid benefic colaborării cu PC şi la nivel local.

Comentarii

comentarii