Acasă Politica Politicienii timişeni îşi doresc o reprezentare mai bună a României în Europa

Politicienii timişeni îşi doresc o reprezentare mai bună a României în Europa

1035
DISTRIBUIȚI

Politicienii timişeni au mers la vot şi au declarat toţi că au făcut-o pentru un parcurs european al României. Majoritatea au ales să îşi exprime opţiunea şi în cadrul referendumului convocat de preşedintele Klaus Iohannis, pe teme de justiţie.

Şeful PNL Timiş, Nicolae Robu, a declarat că a votat pentru cea mai bună reprezentare a intereselor României şi pentru ca lucrurile din justiţie să fie aşezate ca într-o ţară civilizată: „Am votat pentru cea mai bună reprezentare a României, a intereselor României și poporului român în Parlamentul European, așa cum înțeleg eu lucrurile. La referendum am votat pentru ca în România lucrurile în justiție să fie așezate așa cum este normal într-o țară civilizată, în ideea de dreptate, de adevăr, de corectitudine în tot ce se întâmplă și evident asta presupunând independența justiției, respectarea tuturor normelor statului de drept”.

Adrian Pau, reprezentantul Pro România Timiş în Camera Deputaţilor, spune că alegerea sa a fost pentru a asigura un viitor mai bun copiilor şi tinerilor: „Am votat pentru România în ansamblu, pentru viitorul copiilor, pentru viitorul tinerilor, pentru viitorul adolescenţilor, pentru o Românie europeană. Am votat şi la Referendum, este normal să ne exprimăm părerea, consider că în ţară trebuie luate o serie de măsuri în ceea ce priveşte justiţia. Le recomand tuturor cetăţenilor să meargă la vot şi să-şi exprime părerea, oricare ar fi aceasta, pentru că acest drept cetăţenesc a fost câştigat în 1989”.

Cristian Moş, preşedintele USR Timiş a decis să aleagă schimbarea şi o justiţie independentă: „Am ales pentru schimbarea pe care românii o așteaptă de 30 de ani, am votat pentru o justiție independentă, pentru un parcurs european al României și pentru un parcurs european al Timișului. Întotdeauna cetățenii au puterea, acum este momentul să și-o arate și am convingerea că Timișul va avea o prezență mare la vot. Și în Timișoara va avea tot o prezență mare la vot”,

O poziţie diferită au avut-o reprezentanţii din conducerea locală a ALDE, partid aflat în coaliţia de guvernare. Ei au refuzat să primească buletinele de vot pentru Referendum. „Am votat alături de tineri, suntem o echipă foarte serioasă, oameni care vor să facă ceva în Parlamentul European, să susțină România cu adevărat, nu să voteze împotriva ţîrii, așa cum s-a întâmplat până acum. La referendum, atât eu cât și tinerii care mă însoțesc, nu am votat, pentru că nu avem pentru ce să votăm un referendum cu un non-subiect care nici măcar nu a fost înțeles de către cel care l-a declanșat”, a declarat Marian Cucşa,  deputat, liderul ALDE Timiş.

Comentarii

comentarii