Acasă Eveniment Polițist din Peciu Nou, accidentat de un tânăr urmărit de echipaje de...

Polițist din Peciu Nou, accidentat de un tânăr urmărit de echipaje de la Poliția Rutieră

DISTRIBUIȚI

Un poliţist de 34 de ani, din cadrul Poliţiei Rurale Peciu Nou, a fost transportat la spital, vineri, după ce a fost accidentat, în timpul misiunii, de către un tânăr urmărit de echipaje ale poliţiştilor rutierişti şi care nu a oprit la semnalele acestora nici în Timişoara şi nici pe parcurs.

Biroul de presă al Poliţiei Timiş a anunţat că poliţiştii Secţiei 3 Urbane Timişoara, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe bulevardul Constantin Brâncoveanu din municipiul Timişoara, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, conducătorul auto neconformându-se semnalului şi continuându-şi deplasarea.

Poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii, folosindu-se semnalele acustice luminoase şi sonore, pe mai multe străzi din Timişoara, precum şi în localităţile Sânmihaiu Român şi Diniaş.

Pe traseul de urmărire, între localităţile Sânmihaiu Român şi Diniaş, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Peciu Nou au efectuat semnal de oprire regulamentar autoturismului urmărit, moment în care conducătorul auto a surprins şi accidentat un poliţist în vârstă de 34 de ani, care efectuase semnalul de oprire, rezultând rănirea acestuia şi fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma impactului, conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, iar la intrarea în localitatea Dinial, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, părăsind partea carosabilă şi intrând în coliziune cu gardul unui imobil.

După impact, bărbatul a coborât din autoturism şi ar fi încercat să fugă, moment în care poliţiştii au folosit armamentul din dotare, efectuând focuri de avertisment.

La scurt timp, bărbatul a fost imobilizat şi condus la sediul Poliţiei Municipiului Timişoara pentru audieri.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul de 24 de ani nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu era înmatriculat şi avea aplicate plăcuţe cu număr fals de înmatriculare.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru ultraj, conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere, punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Comentarii

comentarii