Acasă Eveniment Polițist, filmat în Vama Nădlac în timp ce ar fi primit mită...

Polițist, filmat în Vama Nădlac în timp ce ar fi primit mită de la mai mulți români veniți din străinătate. Europol susţine că situaţia stă exact pe dos

756
DISTRIBUIȚI

Imagini uluitoare au fost surprinse în vama Nădlac. Un ofițer de poliție a fost filmat în timp ce primea bani de la mai multe persoane care coborau dintr-un autocar.

Mai multe persoane sosite din străinătate au fost filmate în timp ce i-ar fi dat bani unui ofițer de politie la coborârea din autocar.

Imaginile au fost surprinse din mașină, de un martor care stătea la coada lunga de câțiva kilometri.

În filmare se văd mai mulți bărbați care, în momentul în care coboară din autocar, îi înmânează polițistului câte o hârtie pe care agentul o bagă în buzunar.

Bărbatul care a postat imaginile pe o rețea socială a postat imaginile alături de mesajul: ”Așa se trece vama fără să intri in carantină, cu 50 de euro”, scrie antena.ro.

Sindicatul Europol susţine că situaţia stă exact pe dos. De fapt, poliţistul în cauză cerea buletinele şi certificatele digitale ale celor care voiau să intre în ţară. Incidentul filmat s-a petrecut Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, în data de 19 decembrie.

“Colegul nostru care apare în imaginile video era planificat chiar la stațiile mobile de lucru, iar ”șpăgile” despre care s-a spus, erau de fapt cărțile de identitate și certificatele digitale ale persoanelor pentru a putea fi verificate cât mai repede, în condițiile în care temperaturile de afară abia depășeau cu puțin 0 grade, polițiștii de frontieră stând ore în șir în asemenea condiții, când uneori nu-și mai pot mișca nici degetele de la mâini din cauza temperaturilor vitrege. Pentru că a îndrăznit să pună actele persoanelor în buzunar, iar apoi să le verifice pe rând, având și o stație mobilă de verificare asupra sa, colegului nostru i s-a pus direct eticheta de ”șpăgar” sau ”hoț”.

Știm cu toții că știrile negative cu polițiști dau bine în presă, dar eforturile depuse de colegii noștri polițiști de frontieră în această perioadă nu trebuie răsplătite cu știri false, iar în toată această perioadă când toți românii se pregătesc de vacanța cu ocazia sărbătorilor Nașterii Domnului, colegii noștri sunt la datorie, indiferent de zi sau de condițiile meteo”, se arată în comunicatul Europol.

Comentarii

comentarii