Acasă Eveniment Polițist local din Dumbrăvița, reținut pentru că a întocmit zeci de procese-verbale...

Polițist local din Dumbrăvița, reținut pentru că a întocmit zeci de procese-verbale false

DISTRIBUIȚI

Richard Meleșcanu, polițist local pe raza comunei Dumbrăvița, a fost reținut, miercuri, pentru 24 de ore, în baza unui mandat emis de către un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Polițistul este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

Conform anchetei realizate de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș, Meleșcanu a întocmit zeci de procese-verbale pe care le și semna, în fals, în locul contravenienților.

Oamenii se trezeau că aveau de plătit amenzi despre care nu știau nimic, așa că au depus plângeri. Cei mai mulţi achitau sumele, banii intrând în bugetul local. 

Agentul a fost ridicat, miercuri, după o descindere la sediul Politiei Locale Dumbrăvița.

Reprezentanții Primăriei Dumbrăvița spun că percheziția efectuată la sediul Poliției Locale Dumbrăvița a vizat doar ridicarea unor documente.

”Miercuri, 28 septembrie 2022, IPJ Timiș, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, a efectuat o percheziție la sediul Poliției Locale Dumbrăvița, percheziție care viza ridicarea unor documente.

Instituția colaborează cu organele de urmărire penală în vederea respectării principiului aflării adevărului.

Precizăm că pe perioada desfășurării anchetei nu pot fi divulgate date și informații privitoare la caz, pentru a nu influența rezultatul anchetei”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Dumbrăvița.

Comentarii

comentarii