Acasă Actualitate Polițiști și jandarmii cărășeni se pregătesc de rugă

Polițiști și jandarmii cărășeni se pregătesc de rugă

422
DISTRIBUIȚI

politisti localaNu toți petrecăreții au ”frică de Dumnezeu”, presupun autoritățile

Manifestările religioase şi culturale organizate cu prilejul Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, între 15 și 17 august, vor aduce, cu siguranță, participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement.

În acest context, efectivele de poliţie vor fi suplimentate în Caraș-Severin, fiind prezenţi astfel, la datorie, peste 300 de poliţişti, zilnic. Poliţiştii vor acorda o atenţie deosebită ariilor din apropierea lăcaşelor de cult, dar şi zonelor unde sunt organizate manifestări culturale. Echipele mixte de ordine şi siguranţă publică vor adopta cele mai eficiente măsuri, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative, spune Ancuța Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin. La activităţi participă lucrători de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor şi acţiuni speciale, fiind prezente în spaţiul public atât patrule pedestre, cât şi auto.
    O atenţie deosebită se va acorda staţiunilor turistice şi localităţilor unde se desfăşoară rugi, respectiv Caraşova, Răcăşdia, Moldova Nouă, Fârliug, Cartierul Doman – Reşiţa, Petroşniţa, Borlova, Doclin, Ocna de Fier, Izgar, Glimboca, Zăvoi şi comunei Socol acolo unde se organizează hramul mănăstirii Baziaş.
Poliţişti rutieri vor fi prezenţi pe toate drumurile naţionale din judeţ şi vor acţiona cu 12 aparate radar pentru a combate neregulile săvârşite de conducătorii auto, dar mai ales pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi a consumului de alcool. Lucrătorii de rutieră se vor regăsi şi pe căile de acces ce converg spre lăcaşele de cult, staţiunile turistice, în punctele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei. Structurile din Poliţia Transporturi vor acţiona pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare din zona gărilor.
”Cum hoţii nu iau vacanţă, în cazul în care plecaţi de la domiciliu, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute vă recomandăm să ţineţi cont de câteva sfaturi, precizează Ancuța Cărbunaru: rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa; anunţaţi numai persoanele de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile, iar pregătirile pentru deplasare faceţi-le cât mai discret; la plecare închideţi şi asiguraţi toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon şi geamul de aerisire de la baie; dacă părăsiţi locuinţa pentru mai multe zile, faceţi în aşa fel încât aceasta să pară ocupată: o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi; nu afişaţi bunuri de valoare în cazul în care acestea pot fi uşor văzute de la o uşă sau fereastră; nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le aveţi;
    Jandarmii cărășeni se pregătesc și ei de Sfanta Maria. În perioada 15-16 august a.c., jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 cât şi jandarmii din cadrul Detaşamentului 4 vor fi în misiune în oraşul din Clisura Dunării, cu prilejul sărbătoririi „Zilelor Oraşului Moldova Nouă 2013“, în vederea asigurarării unui climat cât mai plăcut pentru toţi cei care vor fi prezenţi la această manifestare cultural-artistică. Cu ocazia sărbătorilor cămpâneşti, jandarmii vor veghea la ordinea şi liniştea publică în localităţile Glimboca, Zăvoi, Răcăşdia, Caraşova, Prilipeţ şi Iaz, ne informează plt. Marius Săndulescu, purtător de cuvânt.
Pentru a preveni producerea de incidente nedorite, jandarmii recomandă participanţiilor la manifestări să respecte indicaţiile organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură şi să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale. Cetăţenii pot solicita sprijinul  lucrătoriilor inspectoratului, deoarece aceştia vor fi mereu prezenţi alături de ei pentru rezolvarea promptă a  solicitărilor.                                     

Comentarii

comentarii