Acasă Eveniment Polițiștii au tras focuri de armă, la Recaș. Bărbatul urmărit conducea fără...

Polițiștii au tras focuri de armă, la Recaș. Bărbatul urmărit conducea fără permis, duhnea a alcool și nici declarație nu avea

1486
DISTRIBUIȚI

Polițiștii din Recaș au fost implicați, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o acțiune de urmărire, la care au fost nevoiți să tragă și focuri de avertisment. Cel urmărit era un bărbat, depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza DC 67, având permisul de conducere suspendat și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Fapta s-a petrecut în data de 29 martie, în jurul orei 00.35. „Polițiștii Orașului Recaș aflați în serviciu au pornit în urmărirea unui autoturism pe strada Răsăritului din localitate, al cărui conducător a evitat organele de poliție la vederea acestora și  nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție. În urmărirea autoturismului polițiștii au efectuat un număr de patru focuri de avertisment în plan vertical, acesta fiind depistat pe raza DC 67”, explică reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Polițiștii mai spun că bărbatul emana un miros puternic de băuturi alcoolice. Acesta a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei, când a fost dus la spital.

Pe deasupra, după ce au verificat și baza de date a Poliției Române, polițiștii din Recaș au constatat că bărbatul de 26 de ani nici măcar nu deținea permis de conducere valabil, având dreptul de conducere a autovehiculelor pe drumurile publice suspendat.

„Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism având permisul de conducere suspendat și pentru refuz de prelevare mostre biologice”, asigură reprezentanții inspectoratului.

Bărbatul în cauză a fost sancționat și pentru că nu respecta restricțiile de circulație menționate la art.1 din Ordonanța Militară nr.3/2020.

Comentarii

comentarii