Acasă Eveniment Polițiștii cărășeni – maeștri bucătari!

Polițiștii cărășeni – maeștri bucătari!

391
DISTRIBUIȚI

P1060230Un concurs de gătit în aer liber, unic în țară, la acest nivel

    Polițiștii din IPJ Caraș-Severin și-au dovedit, pentru a opta oară, măiestria în ale gătitului, demonstrând că pot fi adevărați ”chef”-i, cu mijloacele pe care le poți avea la îndemână în aer liber, la foc cu lemne.

Cea de-a opta ediție a concursului ”Polițistul bucătar”, organizat Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Constractual din MAI, Corpul Național al Polițiștilor și Asociația Internațională a Polițiștilor, s-a desfășurat sâmbătă, la Cabana Ersig, de lângă Berzovia, ca o atractivă manifestare gastronomică dar și de socializare, pentru că polițiștii au fost însoțiți de familii și au avut invitați, din rândul autorităților publice și, binențeles, presei. Ediția din acest an a beneficiat și de un juriu mult mai profesionist în domeniu: un chef care activează în Peru și care face parte din Asociația națională de profil, un maestru bucătar de la fostul Hotel Semenic, Mihai T. Ioan (Uica Mihai), realizator de emisiuni gastronomice la TVR Timișoara, Dan Liuț, realizator de emisiuni la Banat TV Reșița.
    Încă de dimineață concurenții au aprins focurile și au început prepararea produselor – o artă, în fond, mai ales ținând cont că totul s-a gătit afară, cu mijloace specifice tradiției populare românești. Anul acesta polițiștilor cărășeni li s-au alăturat și cei de la Penitenciarul Timișoara, care au avut grijă să confere o prezentare deosebită produselor lor. Polițiștii, grupați în echipe, au gătit toată dimineața, pe acordul muzicii, acolo unde și-a dat concursul, ad-hoc, și Marin Gruia, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, prezent pentru a doua oară la această manifestare, după ce, anul trecut, a participat la ediția de la Băile Herculane, acolo unde a fost gazdă Ștefan Radu, comandantul poliției orașului. Cu această ocazie, Marin Gruia a demonstrat că are o voce de excepție. De altfel, Poliția Băile Herculane s-a prezentat și în acest an cu preparate culinare de excepție, cu produse personalizate și cu celebra răchie de cireșe amare, preparată de Ștefan Radu. Tot în mod inedit, la actuala ediție a participat și o echipă de la Direcția Silvică din Caraș-Severin, de asemenea, cu produse tradiționale. Pe acest fundal de voie bună, echipele au robotit până după prânz, când au început să se prezinte în fața juriului, care a avut, evident, o grea misiune.
    ”Aceste manifestări sunt binevenite în rândul polițiștilor și familiilor lor, e un eveniment de socializare, care an de an a prind foarte bine în rândul lor, a spus Marin Gruia. E unic în țară, la nivelul nostru și sperăm ca la edițiile viitoare să avem chiar participare internațională. Bucătăria românească e recunoscută în lume, avem tradiție în domeniu.”
Marin Gruia a spun că organizațiile sindicale și profesionale sunt deosebit de importante în rândul polițiștilor, pentru că astfel ei se simt mai protejați și formează mai bine o comunitate. Astfel de manifestări, susține Gruia, chiar dacă ele sunt destinate relaxării, constituie și un bun prilej de schimburi profesionale.
Mircea Cherteș, liderul filialei județene a Sindicatului Național al Polițiștilor, principal organizator, a apreciat la rândul lui, calitatea profesională a juriului dar și prezența colegilor de la București și Timișoara.
În final, cam toată lumea a primit premii, meritate, am putea spune. Echipa Poliției din Bocșa, condusă de comandantul Gheorghe Obișteoiu, a obținut Marele Premiu, pe locul întâi s-au situat Penitenciarul Timișoara și Poliția de Frontieră Gradinări, pe locul doi, Poliția Reșița și Poliția Băile Herculane iar pe locul trei, Poliția de Frontieră Moldova Nouă și Direcția Silvică.   

Comentarii

comentarii