Acasă Eveniment Poliţiştii de frontieră au descoperit, la Nădlac, 39 de cetăţeni străini care...

Poliţiştii de frontieră au descoperit, la Nădlac, 39 de cetăţeni străini care încercau să iasă ilegal din ţară

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit 39 de cetăţeni străini, care încercau să iasă ilegal din ţară, ei fiind ascunşi în două autoutilitare şi intenţionau să ajungă în vestul Europei.

Poliţia de Frontieră a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat, vineri,  pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculată în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pentru o societate comercială din Franţa.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul destinat mărfurilor, 19 cetăţeni din diverse state (Nepal, Maroc, Sudan, Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan) ce intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei”, se arată în comunicat.

Poliţia de Frontieră a precizat că un alt caz a fost înregistrat tot la Nădlac, unde a fost verificată o autoutilitară staţionată într-o parcare de la marginea oraşului, care era condusă de un cetăţean român.  

„Cu ocazia verificărilor, au fost descoperite în compartimentul pentru marfă, ascunse printre bunurile transportate, douăzeci de persoane. La cercetări, colegii noştri au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Bangladesh, India şi Nepal, ce au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor personale”, mai precizat sursa citată.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferii români şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii străini.

Comentarii

comentarii