Acasă Eveniment Polițiștii din Timiș spun că nu a fost niciun „eveniment deosebit” de...

Polițiștii din Timiș spun că nu a fost niciun „eveniment deosebit” de Revelion. Doar șoferi beți sau drogați și un bărbat împușcat mortal la o partidă de vânătoare ilegală

DISTRIBUIȚI

Marți, 3 ianuarie, reprezentanții IPJ Timiș au făcut rezumatul acțiunilor din ultimele zile. „Fără evenimente deosebite de Revelion”, este concluzia acestora. Mai exact, în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie nu au fost înregistrate accidente grave de circulație, dar au fost totuși prinși șoferi care au consumat substanțe interzise sau alcool. În același timp, a avut loc și un accident de vânătoare, soldat cu decesul unei persoane.

„Zilnic, peste 200 de polițiști au fost la datorie, pe raza întregului județ. Aceştia au intervenit la 215 evenimente, dintre care 196 au fost sesizate prin 112 – Apelul Unic de Urgenţă. De asemenea, au fost constatate din oficiu 28 de infracţiuni, dintre care 8 la regimul siguranței rutiere.  În urma activităților de investigații, au fost prinse în flagrant delict 19 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni. Totodată, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii au aplicat 334 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 130.682 de lei, dintre care 73 sunt avertismente. Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, polițiștii rutieri au fost prezenți în teren, în urma verificărilor efectuate fiind reținute 19 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Deși anul trecut, în aceeași perioadă, au fost înregistrate trei accidente grave, de această dată nu a mai fost niciunul. Cu toate acestea, au mai fost prinși șoferi care au pus viața altora în pericol. De exemplu, pe strada Albăstrelelor din Timișoara a fost depistat un bărbat în vârstă de 27 de ani, aflat sub influența a 3 substanțe psihoactive: cannabis, amfetamină și metamfetamină.  O altă șoferiță, în vârstă de 57 de ani, a fost depistată pe DJ 593, în localitatea Cebza, conducând un autovehicul sub influența alcoolului, aparatul etilotest indicând o valoare de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta a refuzat recoltarea de probe biologice. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale.

Dacă în cazul utilizării materialelor pirotehnice nu au fost evenimente negative soldate cu răniri, distrugeri sau incendii, nu la fel de inofensivă a fost o partidă de vânătoare neautorizată, care a rezultat cu un bărbat care a fost împușcat accidental și care până la urmă a decedat.

„Și în acest an, polițiștii vor continua activitățățile preventive pe toate palierele, vor desfășura activități de combatere, astfel încât fenomenul infracțional să fie pe o scară descendentă. Vă mulțumim tuturor pentru încrederea pe care ne-o acordați și vă asigurăm de toată disponibilitatea în rezolvarea problemelor ce intră în competența noastră”, mai precizează reprezentanții IPJ Timiș.

Tot în vacanța prelungită de la trecerea dintre ani, în Timiș, pompierii au avut aproape 300 de intervenții, iar jandarmii au dat nouă amenzi în valoare totală de peste 50.000 de lei.

Comentarii

comentarii