Acasă Actualitate Polițiștii locali apreciază sprijinul cetățenilor în combaterea deșeurilor aruncate pe domeniul public

Polițiștii locali apreciază sprijinul cetățenilor în combaterea deșeurilor aruncate pe domeniul public

DISTRIBUIȚI

Pentru a ataca problema deșeurilor aruncate pe domeniul public, polițiștii au continuat acțiunile bazate pe sesizările cetățenilor. Spre exemplu, după ce, o persoană care locuiește pe strada Cercului a sesizat un astfel de caz, în urma identificării, trei persoane au fost sancționate cu câte 1000 lei. Numărul celor sancționați, doar în primele trei săptămâni ale lunii august 2019, a trecut de 100.

Pentru a întări sprijinul primit de la cetățeni, Poliția Locală Timișoara a conceput și tipărit, cu sprijinul Asociației Profesionale a Polițiștilor Locali Timișoara, câteva mii de pliante informative care sunt distribuite în cartiere, pentru informarea cetățenilor cu privire la actele normative care sunt încălcate și sancțiunile pe care le riscă cei care aruncă deșeuri.

Instituția transmite: „Reamintim că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, conform HCL 371/2007, sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice. Astfel de cazuri pot fi semnalate la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau la email contact@politialoctm.ro”.

Comentarii

comentarii