Acasă Eveniment Polițiștii locali au adunat 45 de cerșetori de pe străzile Timișoarei în...

Polițiștii locali au adunat 45 de cerșetori de pe străzile Timișoarei în zece zile. Unii dintre aceștia agasau trecătorii

DISTRIBUIȚI

cersetori agasantiPolițiștii locali au depistat în ultimele zece zile 45 de persoane care cerșeau sau fără adăpost, în Timișoara. Un grup de persoane fără adăpost și-a făcut un obicei în a agasa trecătorii din zona Pieței 700.

Polițiștii locali continuă să acționeze pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publicului și a celor fără adăpost, în cadrul patrulărilor zilnice, care au drept scop preluarea din stradă a acestor persoane și predarea lor la centrele sociale în vederea luării măsurilor de integrare. Astfel, în ultimele zece zile un număr de 45 de persoane au fost depistate în zone precum Piața Sinaia, 700 – la intersecția străzilor Brediceanu cu A. Cosma, T. Vladimirescu, Gh. Lazăr, Piața Victoriei, Calea Șagului cu A. Ipătescu, Calea Martirilor cu Lidia, Piața Bălcescu, Str. C. Brâncoveanu cu I. Nemoianu, Calea Aradului cu Miresei, Parcul Dacia etc. Majoritatea dintre cei depistați în stradă au fost aduși la sediul Poliției Locale pentru preluarea în baza de date fiind identificați în mod repetat pe raza municipiului. Spre exemplu, de la începutul acestei luni, din totalul de 129 de cerșetori și oameni ai străzii gasiți pe străzi un număr de 121 au fost depistați în mod repetat.

Spre exemplu, un grup de astfel de persoane și-a făcut un obicei din a agasa trecătorii în zona Pieței 700, unde fie stau în stația de tramvai, fie în apropierea Liceului H. Coandă și dorm sau ascultă muzică tare deranjând populația. Printre aceștia se află și un bărbat cu defect la picioare care a fost de nenumărate ori preluat din stradă și care de foarte multe ori este agresiv cu persoanele care trec pe lângă el. De-a lungul timpului inclusiv cetățenii care au făcut sesizări la numerele de telefon 0256.246.112 sau 0256.968 ale Poliției Locale au oferit un real sprijin în depistarea acestor persoane. Acțiunile continuă pe această linie și în perioada următoare.
Poliția Locală recomandă din nou timișorenilor să nu le ofere bani deoarece în acest fel îi mențin în stradă și chiar îi determină și pe alții să vină în Timișoara.

 

Comentarii

comentarii