Acasă Eveniment Polițiștii locali au verificat proprietarii de câini. Sancțiuni aplicate în valoare de...

Polițiștii locali au verificat proprietarii de câini. Sancțiuni aplicate în valoare de 11700 lei

DISTRIBUIȚI

Ca urmare a sesizărilor de la cetățeni, Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara a organizat ieri o amplă acțiune pe linia verificării modului în care proprietarii de câini din zona de nord a orașului respectă legislația în vigoare referitoare la deținerea și îngrijirea acestor animale de companie, acțiune la care au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș – Biroul Protecția Animalelor, reprezentanți ai Primăriei Timișoara – Direcția Calitatea Vieții și ai societății de ecarisaj Danyflor.

Au fost verificați mai mulți deținători de câini din cartierele Aradului și Lipovei, de pe străzi precum Pop de Băsești, Peneș Curcanul, dar și din zona Kuncz, fiind aplicate un număr de patru sancțiuni în valoare totală de 11700 lei pentru lăsarea în libertate a animalelor de companie, nedeclararea câinilor periculoși și nerespectarea prevederilor legale privind sterilizarea patrupedelor, fapte prevăzute de Legea 61/1991, OG 55/2002, OUG 155/2001.

Totodată, reprezentanții Danyflor au depistat și ridicat un număr de cinci câini fără stăpân din zonele Aradului și Lipovei. Astfel de acțiuni de verificare vor fi organizate și în perioada următoare.

Comentarii

comentarii