Acasă Actualitate Polițiștii locali, din nou, în parcuri

Polițiștii locali, din nou, în parcuri

714
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Locală Timișoara desfășoară acțiuni și în parcurile din oraș. Polițiștii patrulează pentru a preveni actele de distrugere a bunurilor publice, a verifica dacă stăpânii își plimbă câinii cu lesă și botniță, în cazul celor periculoși, și strâng resturile fiziologice după aceștia, a lua măsurile în ceea ce privește curățenia, persoanele fără adăpost și cei care fac gălăgie sau consumă alcool, dar și a conducătorilor auto care opresc sau staționează în perimetrele parcurilor, pe alei sau pe spațiile verzi. Acțiunea vine pe lângă patrulările zilnice din parcurile Copiilor, Dacia, Bucovina și Cugir.

În ultimele două săptămâni, au fost aplicate în aceste parcuri 98 de sancțiuni contravenționale, iar 21 de persoane fără adăpost au fost predate serviciilor sociale. Cele mai multe probleme sunt legate de persoanele care consumă alcool, fac scandal sau aruncă resturi pe jos. Au existat și cazuri de deteriorări sau distrugeri ale bunurilor publice. Spre exemplu, noaptea de 15 spre 16 iulie, polițiștii locali au depistat trei tineri care dădeau cu picioarele în coșurile de gunoi din Parcul Copiilor răsturnându-le.

Polițiștii locali asigură periodic patrulări ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni, dar și ca urmare a constatărilor efectuate de polițiștii locali cu ocazia participării la alte acțiuni. Aceștia vor continua să patruleze în parcuri, iar dacă situația o impune vor extinde patrulările, mai ales că pe timp de vară numărul persoanelor care frecventează parcurile este tot mai mare. Încă o dată, polițiștii locali atrag atenția acestora să respecte legislația în vigoare pentru a evita sancționarea, dar și pentru a nu crea disconfort celorlalți timișoreni care merg în parcuri pentru a se relaxa.

Comentarii

comentarii