Acasă Eveniment Polițiștii locali din Timișoara au constatat acorduri de funcționare lipsă, prețuri neafișate...

Polițiștii locali din Timișoara au constatat acorduri de funcționare lipsă, prețuri neafișate și alte nereguli la comercianții din Galeria 1

866
DISTRIBUIȚI

În ultima perioadă, polițiștii locali din Timișoara au desfășurat, împreună cu inspectorii Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Timiș, acțiuni de verificare în centrele comerciale din Timișoara. Ultima oprire a autorităților a fost la Galeria 1, unde au fost constatate 13 nereguli.

„Astfel, la acțiunea comună, desfășurată în Galeria 1 din Timișoara, polițiștii locali au verificat aspecte precum deținerea de către comercianți a acordurilor de funcţionare pentru activitatea pe care o desfăşoară, respectarea menţiunilor din acord, respectarea regulilor generale de comerţ, afişarea preţurilor pentru mărfurile expuse la vânzare, a denumirii societăţii comerciale şi a elementelor de identificare, precum și respectarea legislației privind protejarea populației  împotriva infectării cu virusul SARS- COV2. Comisarii CJPC Timiș au efectuat verificari, la rândul lor, cu privire la etichetarea și afișarea informațiilor la articolele de încălțăminte”, explică reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Dintre cei 36 de comercianți verificați, cei mai mulți respectau prevederile legale. Totuși, polițiștii locali și comisarii CJPC au încheiat, în total, 13 procese verbale de sancționare a contravențiilor și alte trei procese verbale de constatare. „Principalele probleme constatate au fost legate de lipsa acordului de functionare, neafișarea datelor și a prețurilor, desfășurarea altor activitati decât cele autorizate prin acord, precum și neetichetarea corespunzatoare a produselor, la categoria încălțăminte”, mai transmit polițiștii locali.

Acțiunile comune desfășurate de polițiștii locali și inspectorii de la Protecția Consumatorului vor continua și în perioada următoare și în alte locații.

Comentarii

comentarii