Acasă Eveniment Polițiștii locali din Timișoara au predat alți 35 de migranți către IPJ...

Polițiștii locali din Timișoara au predat alți 35 de migranți către IPJ Timiș pentru cercetări în cazul crimei de luni. În evidențe, ar fi peste 500

DISTRIBUIȚI

Luni după-amiază, o încăierare între două grupuri de migranți a avut drept consecință decesul unui tânăr afgan și rănirea altuia. Autoritățile s-au mobilizat și au încercat să identifice făptașul. Luni seară, numai Poliția Locală Timișoara a depistat și predat Inspectoratului de Poliție Județean Timiș 29 de refugiați, strânși în două grupuri. Marți, tot polițiștii locali au predat alte două grupuri, formate, în total, din alte 35 de persoane, preluate de pe bulevardul Republicii.

„Acțiunile au avut loc cu scopul identificării și tragerii la răspunderea penală a autorilor crimei, Poliția Locală făcând toate demersurile legale pentru ca astfel de situații să fie cât mai rapid soluționate. Polițiștii locali vor continua să patruleze în zona respectivă pentru prevenirea producerii unor astfel de fapte”, transmit reprezentanții instituției.

În evidențele Poliției Locale, în acest moment, ar fi 512 migranți care circulă prin oraș. Dintre aceștia, 150 sunt repartizați în centrul din zona Calea Aradului, 250 stau prin clădiri abandonate sau pe unde apucă, 44 sunt carantinați la fostul Liceu CFR – unde încă este activ un focar de COVID-19 – , iar 28 sunt în custodia Poliției de Frontieră, care cercetează cum au intrat aceștia în țară. Potrivit unor surse, doar o parte dintre aceștia ar fi cerut, până acum, documentul temporar de identitate pentru solicitanții de azil politic, respectiv cei cazați la Liceul CFR.

Comentarii

comentarii