Acasă Actualitate Polițiștii locali din Timișoara, în vizită la „Vidu” pentru a le vorbi...

Polițiștii locali din Timișoara, în vizită la „Vidu” pentru a le vorbi liicenilor despre siguranța în școală și în afara ei

DISTRIBUIȚI

Joi, 8 decembrie, polițiștii locali au desfășurat o nouă sesiune de discuții cu elevii din Timișoara, de această dată la Liceul de Artă „Ion Vidu”. Elevii de liceul au aflat cum să nu devină victime ale unor agresiuni, ale bullyingului sau cyberbullyingului. Anterior, polițiștii locali se întâlniseră și cu elevii de gimnaziu ai aceluiași liceu.

„Elevii Liceului de Artă Ion Vidu i-au primit pe polițiștii locali în rândurile lor și au fost atenți la aspectele explicate, la situațiile expuse pentru a nu deveni victime sau agresori în anumite momente, la școala sau în drum spre casă. După ce în primă fază, polițiștii locali au discutat cu elevii claselor V-VI, iar la jumătatea lunii noiembrie cu elevii din clasele VII-VIII, ieri a fost rândul elevilor mai mari, de clasele IX-XII, să fie informați și să pună întrebări referitoare la siguranță, bullying, cyberbullying, răspunderea lor, ca minori, la contravenții sau infracțiuni”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Între instituția de ordine publică și unitate de învățământ există, de altfel, un parteneriat început în acest an. Scopul întâlnirilor ar fi ca elevii să fie atenți și interesați de subiectele care îi pot ajuta „să facă față amalgamului de informații care vin din toate direcțiile, astfel încât să aleagă ce este bine pentru ei și pentru cei din jur”.

Comentarii

comentarii