Acasă Eveniment Polițiștii rutieri din Timiș au ridicat 19 permise de conducere, în weekend

Polițiștii rutieri din Timiș au ridicat 19 permise de conducere, în weekend

DISTRIBUIȚI

Și în acest weekend, 18-20 noiembrie, polițiștii rutieri timișeni au acționat în județ pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și responsabilizarea participanților la trafic.

Astfel, au desfășurat activități pentru combaterea nerespectării limitei legale de viteză, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului/ drogurilor, precum și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Au fost controlate 350 de autovehicule, au legitimat 380 de persoane, au efectuat 311 testări cu aparatul etilotest și 10 cu aparatul drugtest.

Au fost aplicate 304 sancțiuni contravenționale  în valoare de 100.000 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002 R.

Dintre acestea, 150 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză de către conducătorii auto.

Au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier (5- conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 3-conducerea unui autovehicul fără permis de conducere). Au fost reținute 19 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

 

 

 

Comentarii

comentarii