Acasă Eveniment Poliţiştii şi jandarmul care au bătut doi cetăţeni nevinovaţi, din greşeală, aşteaptă...

Poliţiştii şi jandarmul care au bătut doi cetăţeni nevinovaţi, din greşeală, aşteaptă verdictul magistraţilor

1541
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii şi jandarmul care din greşeală au snopit în bătaie, în toamna trecută, doi cetăţeni, până i-au băgat în spital, iar unul a rămas fără splină, îşi aşteaptă sentinţa în această săptămână. Victimele au fost confundate cu răufăcători despre care “oamenii legii” primiseră informaţii că s-ar afla într-un autoturism care semăna cu cel în care se aflau părţile vătămate.

Inculpaţii GAVRILĂ ALEXANDRU EUGEN, TICU DARIN, NECULA MARIUS GELU şi GRUBER ALEXANDRU se vor afla faţă în faţă, la Tribunalul Timiş cu părţile vătămate SIMUŢ RADU şi DRAGOŞ BOGDAN GRAŢIAN.

S-a mai constituit parte civilă şi Spitalul Judeţean Timişoara, iar parte responsabilă civilmente este Inspectoratul de Poliţie Timiş şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara.

Pe parcursul procesului s-a solicitat inclusiv suplimentul la raportul de expertiză întocmit în cauză de medicina legală.

Inculpaţilor Necula Marius şi Gruber Alexandru şi unui martor li s-au pus mai multe întrebări. Pentru inculpatul Gruber Alexandru: dacă în data de 22.11.2017 a lovit persoana vătămată Simuţ Radu; dacă a folosit un baston telescopic împotriva acestuia şi dacă a lovit persoana vătămată cu bastonul telescopic strâns în zona toracelui şi a spatelui. Inculpatul Necula Marius a fost întrebat dacă l-a văzut pe inculpatul Gruber Alexandru lovind persoana vătămată Simuţ Radu şi dacă l-a văzut pe inculpat lovindu-l pe Simuţ.

S-a mai solicitat expertiza medico-legală cu examinarea persoanei şi să se stabilească dacă există o legătură cauzală cu leziunile interne ce au condus la concluzia punerii vieţii în primejdie şi pierderea unui organ de către persoana vătămată Simuţ Radu, precum şi care sunt actele de agresiune care au putut genera leziunile ce au condus la vătămarea corporala şi pierderea unui organ de către persoana vătămată Simuţ Radu (splina).

Imediat după incidentul din toamnă, poliţiştii timişeni au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, pentru a stabili ce s-a întâmplat cu doi bărbaţi care susţin că ar fi fost bătuţi de poliţişti şi au ajuns la spital.

Comentarii

comentarii