Acasă Actualitate Polițistul Valer Kovacs, audiat la IGPR, acuzat că fost agent electoral pentru...

Polițistul Valer Kovacs, audiat la IGPR, acuzat că fost agent electoral pentru Diana Șoșoacă

DISTRIBUIȚI

Polițistul timișorean Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, a fost audiat la IGPR, în cadrul anchetei disciplinare declanșate de Poliția Română în urma asocierii sale cu Diana Șoșoacă, în timpul campaniei electorale.

Politiciana de la SOS a reacționat pe rețelele de socializare, susținând că un polițist ca Valer Kovacs, cel care i-a dat motocicleta de serviciu și casca pentru a realiza un videoclip de campanie, ar trebui să fie ministru de Interne, nu anchetat abuziv de IGPR.

Până la finalizarea anchetei, lui Valer Kovacs i s-au retras atât motocicleta de serviciu, cât și autospeciala cu care patrula pe Autostrada A1,  după cum a recunoscut într-un live pe TikTok.

„Mi-au retras atât motocicleta, cât și mașina de serviciu. Totuși, mi-au permis să vin la Bucureşti, la audieri, cu mașina de serviciu, gest pentru care le mulțumesc”, a spus Valer Kovacs, într-o emisiune la Nasul TV.

Rugat să detalieze acuzațiile formulate de anchetatorii de la IGPR, polițistul timișorean a dezvăluit că, în primul rând, i s-a reproșat faptul că a criticat drug testele aflate în dotarea Politiei Romane, fără acordul șefilor ierarhici superiori.

„Nu aveam nevoie de acordul lor, pentru că sunt lider de sindicat la DECUS și pot să vorbesc deschis despre sistem, fiind mandatat de colegii mei. De altfel, acele drug teste s-au dovedit a fi cu probleme, așa cum am atras atenția încă din martie sau aprilie”, a precizat Kovacs.

De asemenea, primit în audienta și la Ministerul de Interne, polițistul a cerut să fie lăsat să lucreze, în continuare, pe Autostrada A1, acolo unde este cunoscut de toți șoferii.

„Dacă am greșit, voi răspunde în fața legii, pentru că nimeni nu e mai presus de lege. Mi-am spus punctul de vedere și mulțumesc conducerii Ministerului de Interne că m-a ascultat. Am cerut un singur lucru: să fiu lăsat să lucrez, în continuare, pe motocicletă, pe Autostrada A1. Vom vedea ce vor decide, peste câteva zile”, a mai spus Valer Kovacs, conform impactpress.ro.

Comentarii

comentarii