Acasă Actualitate Poluare a mediului cu deșeuri la cote înalte în zona Săcălaz. Garda...

Poluare a mediului cu deșeuri la cote înalte în zona Săcălaz. Garda de Mediu Timiș a dat amenzi de 15.000 lei

DISTRIBUIȚI

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean (GNM CJ) Timiș au desfășurat un amplu control, marți 02.06.2020, pe raza comunei Săcălaz, unde au descoperit mizerii de nedescris și o poluare cu deșeuri a mediului la cote înalte.

Este vorba de zone cu depozitări de deșeuri din construcții, deșeuri amestecate (menajere, reciclabile, vegetale, etc) în locuri nepermise și, mai grav, în plin câmp cu riscuri major de infestare a apei freatice, și pericol pentru sănătatea animalelor și a oamenilor.

”Deși problema gestionării deșeurilor pe raza localității Săcălaz a mai făcut obiectul controalelor GNM și au fost impuse măsuri, reprezentanții administrației publice locale nu au acționat în scopul refacerii și protecției mediului, nu au eliminat abandonările de deșeuri de pe raza comunei”, susține GNM -CJ Timiș.

Astfel, comisarii GNM CJ Timiș au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei pentru nerespectarea Legii nr. 211 din 2011 privind regimul deșeurilor, și au dispus noi măsuri cu termen de realizare 02.07.2020 și permanent.

Controalele comisarilor GNM continuă pe toată raza județului Timiș!

Comentarii

comentarii