Acasă Actualitate Pompierii timișeni au avut de lucru și în noaptea dintre ani. Șase...

Pompierii timișeni au avut de lucru și în noaptea dintre ani. Șase incendii și opt accidente rutiere, în primul weekend din 2022

DISTRIBUIȚI

Primul weekend din 2022 nu a trecut fără evenimente, cel puțin din perspectiva pompierilor timișeni, care au trebuit să fie la post inclusiv în noaptea dintre ani. În tot weekendul, echipajele ISU Timiș au participat la 258 de intervenții și misiuni specifice – incendii, accidente rutiere, prim-ajutor, acțiuni de verificare a persoanelor carantinate.

Mai precis, în acest sfârșit de săptămână, pompierii au intervenit pentru stingerea a șase incendii, au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI necesare la 8 accidente rutiere și au intervenit pentru deblocarea a 2 uși pentru a asigura accesul. Totuși, și de această dată, cele mai multe intervenții au fost pe partea de acordare a primului ajutor medical, echipajele SMURD asigurând răspunsul la 116 solicitări. În plus, pompierii militari au desfășurat și 87 de activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare, dar și 30 de verificări la persoanele aflate în carantină sau izolare.

„Având în vedere numărul mare de accidente la care au fost solicitate să intervină echipajele de pompieri în acest weekend, facem apel la conducătorii auto să fie atenți la condițiile meteorologice și să adapteze viteza condițiilor de drum și vreme. Totodată, pentru prevenirea incendiilor la locuințe, respectați recomandările autorităților și asigurați un climat sigur pentru întreaga familie”, precizează Elena Megherea, purtător de cuvânt al ISU Timiș.

Comentarii

comentarii