Acasă Actualitate Popa’S a deschis la Timișoara Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte...

Popa’S a deschis la Timișoara Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice 2021

477
DISTRIBUIȚI

Vineri, 15 octombrie, la ora 16.00, a debutat la Timișoara Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice 2021, inițiat și organizat de cel mai iute caricaturist din lume, celebrul și unicul Popa’S, în spațiul Muzeului Național al Banatului, din incinta Bastionului Theresia.

Din păcate, COVID-ul i-a ținut pe timișoreni departe, fizic, de expoziție. La Bastion, nu era decât o persoană care vizita salonul.

Evenimentul de deschidere a avut loc online și transmis în toată lumea.

Aici, pe 1.700 de metri pătrati sunt expuse operele celor 855 de artiști din 77 de țări, respectiv de pe 6 continente. Este una dintre cele mai mari expoziții de artă vizuală satirică din lume.

Parteneri de tradiție sunt Muzeul Național al Banatului, Fundația Popa’S, Consiliul Județean Timiș și Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Popa’S a explicat că mesajul principal al evenimentului din acest an este acela de umanitate și unitate într-o lume dezbinată de războaie, politică și conflicte rasiale.

În premieră, toate operele din expoziție vor fi transpuse într-o galerie virtuală 3D, care va putea fi vizionată online de catre orice persoană cu acces la internet, indiferent de locul în care se află pe glob.

Ștefan Popa POPA’S este cunoscut că fiind cel mai rapid caricaturist din lume, omologat de Guinness Book of Records în 1995, și „omul care a bătut calculatorul cu 4 secunde”. În Guinness Book, artistului i se recunosc meritele de a face 131 de caricaturi, după model, în interval de o ora. Deține recordul de anduranță și la timpul petrecut desenând, 10 zile și 10 nopti, realizand în tot acest timp aproape 3000 de caricaturi color. Ștefan Popa POPA’S, lider incontestabil al artișților vizuali din lumea întreagă, celebrează această artă la Timișoara în fiecare an, alături de invitați personalitati marcante din lumea artei și nu numai din întreagă lume, într-un eveniment care devine din ce în ce mai mare de la an la an: Salonul International de Caricatura de Presa și Arte Vizuale Satirice.

În cadrul evenimentului din acest an, Ștefan Popa POPA’S lansează, în premieră, sub formă de NFT, una dintre cele mai importante colecții de caricaturi din portofoliul personal, în format digital, eveniment care il aduce pe artist într-un moment important al istoriei mondiale. NFT-urile reprezinta un punct forțe al tehnologiei blockchain care asigura artișților un spatiu de exprimare liber și descentralizat.

www.popapopas.ro/Salon2021 , https://www.facebook.com/ștefan.popapopas.oficial ,  www.facebook.com/MuzeulBanatuluiTimisoaraOficial/ .

 

Comentarii

comentarii