Acasă Eveniment Popa’s l-a “vrăjit” pe Papa Benedict al XVI-lea

Popa’s l-a “vrăjit” pe Papa Benedict al XVI-lea

DISTRIBUIȚI

Timişoreanul care a umilit calculatorul şi i-a cucerit pe mai toţi şefii de state şi guverne din lume, prin caricaturile sale, a dat o nouă lovitură de imagine. Direct la Vatican. Papa Benedict al XVI-lea, poate cel mai ursuz şi conservator dintre ultimii papi, l-a tratat cum nu a tratat niciodată pe nimeni. Pur şi simplu a dat cu protocoalele de pământ în cazul lui Popa’s… L-a “vrăjit” pe Benedict al XVI-lea

Popa’s, cel mai rapid caricaturist al lumii, cunoscut şi apeciat mult mai bine peste hotare decât în propria-i ţară, l-a “vrăjit” pe părintele catolicilor din întreaga lume. Expoziţia sa, “Papi şi sfinţi”, vernisată recent la Vatican l-a introdus automat pe maestrul timişorean în galeria celor mai mari artişti care au trăit vreodată pe Terra… Şeful Serviciului de Onoare şi Protocol al Papei a spus, înfiorat de ceea ce-a văzut: “Azi şi acum, Dumnezu a vorbit prin Popa’s”. Modul în care a fost tratat de însuşi Papa este mai presus de orice. Benedict al XVI-lea a stat la taclale aproape jumătate de oră cu Popa’s şi a lăsat toate protocoalele la sertar.

De două ori mai valoros decât şefii de state

Ştefan Popa Popa’s este cunoscut în întreaga lume ca un caricaturist desăvârşit. Cel mai bun din câţi au existat vreodată. Talentul său merge însă mult mai departe. Picturile sale religioase au dat peste cap toate aşteptările la Vatican. Astfel, la ordinul Papei Benedict al XVI-lea, Vaticanul va scoate  în acest an un catalog de artă, în care sunt prezente operele lui Popa’s, alături de cele ale lui Caravaggio. Artistul timişorean i-a zugrăvit în tablouri mai reale ca niciodată pe toţi papii, cardinali de seamă şi mari personalităţi care au devenit nemuritoare după ce şi-au încheiat misiunea pe Pământ. Omul care nu este primit, din ambiţii absurde, în Uniunea Artriştilor Plastici din Timişoara, deşi este membru în Uniunea Artiştilor Plastici din România, le-a dat încă o dată peste nas rău-voitorilor. “Ştiţi, ultima întâlnire pe care am avut-o faţă în faţă cu Papa a durat aproape jumătate de oră. În vizitele lor, şefii de stat au 12 minute timp să vorbească cu Papa, iar premierii doar maxim 5 minute. Am avut câteva nedumeriri şi am cerut explicaţii, deşi, evident, eram cuprins de emoţii în faţa Papei. Am vrut să ştiu cum vede Papa organizaţiile elitiste de sânge albastru. Suveranul mi-a spus că nu îi sunt pe plac. Aceştia urmăresc doar ca la gâturi să le zornăie medaliile şi sunt morţi după funcţii. Mi-a mai spus şi că regretă îndepărtarea tot mai accentuată a lumii faţă de biserică. În Anglia, de exemplu, au început să se închidă foarte multe biserici din cauza lipsei de enoriaşi”, ne-a spus Popa’s.

Papii 3D…

Ştefan Popa Popa’s a expus la Vatican portretele ultimilor zece suverani pontifi, alături de cele ale unor cardinali celebri şi mai mulţi sfinţi. Tabolurile sale în ulei au o tehnică de ultimă generaţie, care a şocat. Stilul este unul revoluţionar. Sunt, practic, imagini 3D, realizate cu aerograf de artistul timişorean. Rezultatul este uluitor – portretele sunt mai realiste decât cele ce pot fi redate de cele mai performante aparate de fotografiat. Majoritatea operelor de artă vor fi incluse într-unul dintre cele mai senzaţionale albume de protocol ale Vaticanului. În semn de înaltă preţuire, Papa Benedict al XVI-lea i-a conferit artistului timişorean, pe domeniul papal Assisi, premiul Mediterraneo Arte. Distincţia este acordată o dată la trei ani. De ea s-au bucurat celebrul tenor Luciano Pavarotti, dar şi Rita Levi Montalcini, laureata Premiului Nobel pentru Fizică.

 

 

Comentarii

comentarii