Acasă Cultura „Popa’s – Timișoara 2020”, concurs de caricatură organizat de Primăria Timișoara

„Popa’s – Timișoara 2020”, concurs de caricatură organizat de Primăria Timișoara

2201
DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timişoara, prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Academia Popa’s, lansează concursul de caricatură online ,,Popa’s – Timişoara 2020”. Lucrările vor putea fi înscrise în concurs începând de joi, 25 iunie, până pe 15 iunie, inclusiv, iar jurizarea va fi făcută chiar de maestrul Ștefan Popa „Popa’s”.

Primarul Nicolae Robu a prezentat inițiativa în conferința de presă din 23 iunie: „Participarea este world-wide. Nu avem niciun fel de limitare – geografică, de vârstă sau cu taxe. Vor fi două categorii: caricatură-general și caricatură-portret, iar participanții pot participa la amândouă. Participanții se pot înscrie cu maximum cinci lucrări pe categorie, în grupul de Facebook «Popa’s – Timişoara 2020»”.

Celebrul caricaturist Ştefan Popa „Popa’s”, a stabilit, în 1990,la Festivalul Internațional de Caricatură de la Saint-Estève (Franța) recordul mondial de rezistență, cu 1.527 de portrete color în zece zile și zece nopți. În 1995, acesta și-a doborât propriul record, realizând 2.772 de caricaturi color, în același interval de timp. Peste 200 de șefi de state și guverne au portrete semnate de maestru. Ştefan Popa „Popa’s” este câştigător a 100 de premii şi medaliat pe plan internaţional de58 de ori. În prezent, acesta este ambasador cultural al oraşului Timişoara, viitoarea Capitală Europeană a Culturii.

Reguli stabilite pentru acest concurs sunt următoarele:

„Concursul este scutit de taxa de participare şi se va derula pe doua secţiuni: caricatură şi caricatură-portret, concurenţii având posibilitatea de a se înscrie la ambele secţiuni.

Concurenţii vor proceda la postarea unui numar maxim de 5 lucrari/secţiune de concurs în grupul ,,Popa’sTimişoara 2020 ”, în perioada 25 iunie – 15 iulie, ora 23.59, specificând obligatoriuurmătoarele elemente: denumirea concursului ,,Popa’s – Timişoara2020”, numele si prenumele concurentului, secţiunea de concurs, vârsta, localitatea de domiciliu, o scurtă prezentare a activităţii artistice.

Lucrările de la cele două secțiuni vor fi fotografiate și trimise toate într-o singură postare, dacă sunt mai multe. Lucrările pot fi alb-negru sau color, realizate cu pilot, cerneală de China sautuș, exclus creion și vor purta fiecare semnătura autorului. Obligatoriu se va respecta cerinţa ca lucrările să fi fost realizate exclusiv de către concurentul înscris.

Constituie motiv de descalificare: rezoluţia slaba a imaginilor postate, calitatea necorespunzătoare a lucrărilor, cu conţinut vulgar sau care depaşesc limitele moralei și ale legii. În aceste situaţii, organizatorul poate refuza aprobarea postărilor sau poate proceda la ştergerea acestora, dacă au fost postate.

Premii

Premiile vor fi acordate distinct, în funcție de secţiune și de vârsta concurenţilor. Lucrările câştigătoare vor fi promovate în cadrul expozițiilor organizate de către Primăria Timișoara. De asemenea, cele mai bune lucrări se vor regăsi ulterior și pe celelalte pagini de promovare ale Primăriei Timișoara și ale Casei de Cultură a Municipiului Timișoara.

Realizarea postărilor în cadrul grupurilor menționate echivalează cu acceptarea reglementărilor prezentului regulament. Totodată, în temeiul celor specificate, reprezentantul legal al minorului și artistul major consimt cu privire la difuzarea materialului postat și pe celelalte canale de promovare ale evenimentelor Primăriei Timișoara și la prelucrarea datelor cu caracter personal”.

Comentarii

comentarii