Acasă Actualitate Popas turistic pentru bicicliști în Jimbolia

Popas turistic pentru bicicliști în Jimbolia

741
DISTRIBUIȚI

Un proiect european, transfrontalier, unește România și Serbia prin facilități dedicate bicicliștilor. S-a înființat entitatea pentru cicloturism transfrontalier: Centrul Regional de Cicloturism “Tour de Banat” în Nova Crnja, Serbia și se construiește popasul turistic pentru biciclişti în orașul Jimbolia prin acest proiect.

Practic este vorba despre un popas turistic pentru biciclişti. Rolul principal va fi de a sprijini cicloturişti, dar şi dezvoltarea şi promovarea cicloturismului în regiunea transfrontalieră.

Lucrările la popasul turistic din Jimbolia au început și se desfășoară în condiții optime, fără a înregistra întârzieri.

În noiembrie anul trecut a fost înființat Grupul Cyclo, cu scopul de a identifica și soluționa problemele cheie din domeniul cicloturismului transfrontalier și de a oferi consultanță echipei de proiect în timpul implementării. Grupul a propus cele patru rute (De Tours) pentru bicicliști: DeTour 1: Jimbolia – Foeni – Jaša Tomić – Srpska Crnja – Jimbolia; DeTour 2: Jimbolia – Srpska Crnja – Kikinda – Nakovo – Jimbolia; DeTour 3: Vizitarea Jimboliei; DeTour 4: Jimbolia – Cenei – Timișoara – Jimbolia.

Noile rute de ciclism (DeTours) vor poziţiona această zonă pe harta europeană a coridoarelor EuroVelo.

Proiectul „Turul Banatului“, este finanțat în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia și are trei parteneri: Primăria Nova Crnja (Serbia) – lider de proiect, Orașul Jimbolia (România) și Centrul Regional pentru Dezvoltarea Socio-Economică a Banatului (Serbia).

Comentarii

comentarii