Acasă Cultura Portrete ale cinematografiei spaniole, în jurul Băncii Naționale a României din Timișoara

Portrete ale cinematografiei spaniole, în jurul Băncii Naționale a României din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Ambasada Spaniei în România și Republica Moldova împreună cu Instituto Cervantes din București, în colaborare cu Banca Națională a României – Sucursala regională Timiș, organizează, în perioada 9 mai – 9 iulie 2023, în cadrul Timisoara Capitală Europeană a Culturii, expoziția de fotografie „Portrete ale cinematografiei spaniole”.

Evenimentul este realizat de creatoarea spaniolă Victoria Iglesias, în jurul clădirii Băncii Naţionale a României din Timişoara, de pe bv. Ion C. Brătianu, nr. 1.

Expoziția, eveniment satelit al Festivalului Filmului European, festival care anul acesta se inaugurează pe 9 mai la Timisoara, este alcătuită din zece portrete de o înaltă calitate artistică, semnate de fotografa și ziarista spaniolă Victoria Iglesias.

Artista are o lungă traiectorie ca fotograf, iar operele sale au fost publicate pe coperțile multor publicații spaniole și internaționale. Portofoliul său artistic nu se limitează doar la portrete, ci acoperă și tematica reportajelor de călătorie, socială, lumea editorială sau fotografia artistică.

Portretelele cineaștilor selectate pentru această expoziție – actori și regizori spanioli ca Marisa Paredes, Carmen Maura, Luis Tosar, Javier Cámara și Luis García Berlanga, între alții-, caută să reflecte importanța cinematografiei spaniole în panorama internațională.

Expoziția subliniază rolul cinematografiei și fotografiei în difuzarea culturii și depășirea granițelor culturale între țări și se poate vizita gratuit, pentru o perioadă de două luni.

Comentarii

comentarii