Acasă Actualitate Posibil furt de date personale prin aplicațiile neoficiale care generează pe telefon...

Posibil furt de date personale prin aplicațiile neoficiale care generează pe telefon documentele necesare pentru a ieși din casă

3725
DISTRIBUIȚI

Abia a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța Militară nr. 3/2020 că un antreprenor a reușit să lanseze într-un timp record o aplicație neoficială prin care românii își pot descărca pe dispozitivele mobile declarația pe proprie răspundere sau adeverința permanentă.

Antreprenorul se numește Cosmin Carvaci, iar aplicația poate fi accesată la adresa declaratie.egovernment.ro.

După completarea formularului, utilizatorii vor putea descărca documentul cerut în format PDF, direct pe telefon sau tabletă.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul declaratie.egovernment.ro, această aplicație nu stochează datele personale, care ”doar tranzitează server-ul” egovernment.ro ”pentru a vă genera documentele”.

O altă aplicație care generează aceste documente în format electronic (PDF) este carantina.me. Potrivit anunțului publicat pe această platformă, ”nicio informație cu caracter personal nu este colectată și nu părăsește dispozitivul dumneavoastră (calculator / tabletă / telefon)”.

Cei care utilizează aceste aplicații ar trebui să știe că sunt neoficiale, prin urmare nimeni nu le garantează că datele lor personale sunt în siguranță.

Comentarii

comentarii