Acasă Actualitate Posibilă licitație pentru părțile sociale deținute de CJ Timiș la Schilift. Consilierii...

Posibilă licitație pentru părțile sociale deținute de CJ Timiș la Schilift. Consilierii județeni decid cum se renunță la societate

DISTRIBUIȚI

semenic-teleschiConsilierii județeni timișeni vor avea de decis, marți, modul în care CJT va renunța la părțile sociale pe care  le deține la societatea Schilift, cea care operează instalația de transport a schiorilor de pe pârtia din Semenic. Consilul Local Văliug și Consiliul Județean Caraș Severin, ceilalți doi asociați din societate, au decis să nu își exercite dreptul de preempțiune.

Consiliul Județean Timiș deține un număr de 74.588 de părți sociale, corespunzător unui aport la capital în natură echivalent a 745.880 lei, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 28.9744277018%. Transmiterea părților sociale către persoane din afara societăţii este permisă numai dacă a fost aprobată de asociaţi reprezentând cel puţin trei pătrimi din capitalul social.

Ceilalți doi asociați au decis să renunțe la dreptul de preempțiune. Părțile sociale ale Timișului au fost solicitate să fie cedate de Primăria Reșița, pentru aceasta primarul orașului cărășean a venit chiar în plenul CJT, unde a dat aleșilor lecții de conduită administrativă. Consilierii județeni au cerut ca cedarea să fie făcută la preț real.

”Prin Hotărârea nr. 39/17.02.2023 asociatul Consiliul Județean Caraș-Severin a aprobat ”neexercitarea dreptului de preferință” la cumpărarea pachetului de 74.588 părți sociale, reprezentând un procent de 29 %, la prețul de 15,3573 lei/parte socială și l-a mandatat expres pe reprezentantul Județului Caraș-Severin în Adunarea Generală a Asociaților societății SCHILIFT SRL să voteze aprobarea transmiterii părților sociale deținute de către Județul Timiș, prin Consiliul Județean Timiș, la societatea în cauză către persoane din afara societății. Similar, prin Hotărârea nr. 13/20.03.2023 asociatul Consiliul Local Văliug a aprobat ”neexercitarea dreptului de preferință” la cumpărarea pachetului de 74.588 părți sociale, reprezentând un procent de 28,9744 %, la prețul de 15,3573 lei/parte socială și l-au mandatat expres pe reprezentantul Consiliului Local Văliug în Adunarea Generală a Asociaților societății SCHILIFT SRL să voteze aprobarea transmiterii părților sociale deținute de către Județul Timiș, prin Consiliul Județean Timiș, la societatea în cauză către persoane din afara societății”, se spune în proiectul de hotărâre care va fi supus votului CJT.

Conform documentului, ar urma să fie realizată o licitație sau o procedură de negociere în acest sens. 

Prin Hotărârea Consiliului Județean Timiș nr. 12/31.03.2023 s-a aprobat ca prețul de cesiune a unei părți sociale deținute de Județul Timiș, prin Consiliul Județean Timiș, la societatea SCHILIFT SRL, către un asociat din societate, să fie de 15,3573 lei/parte socială, rezultând astfel o valoare totală a celor 74.588 părți sociale de 1.145.470,29 lei, valoare stabilită în urma unei expertize de specialitate.

În baza hotărârile celor doi asociați, Adunarea Generală a Asociaților societății SCHILIFT S.R.L., întrunită în sedință în data de 23.03.2023, a aprobat cesiunea pachetului de părți sociale deținut de asociatul Consiliul Județean Timiș către un terț din afara societății.

Comentarii

comentarii