Acasă Administraţie Posibile fraude la concursurile Primăriei Timișoara din 2018 și 2019. Fritz a...

Posibile fraude la concursurile Primăriei Timișoara din 2018 și 2019. Fritz a trimis dovezi la DNA

311
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 15 septembrie, Dominic Fritz anunță că există anumite suspiciuni concrete că, în anii 2018 și 2019, în Primăria Timișoara a existat o „rețea de fraudare a concursurilor pentru ocuparea unor funcții publice”. Primele indicii au apărut atunci când DNA ar fi cerut o serie de documente în cazul unui fost angajat. Acum, spune Fritz, „există dovezi concludente că un număr de cel puțin 7 funcționari ar fi fraudat concursurile de ocupare a unor posturi publice, lucrările pe care le-au prezentat nefiind scrise de aceștia”. Aceste dovezi ar fi fost transmise de reprezentanții primăriei către aceeași Direcție Națională Anticorupție.

“Suntem în fața unui posibil sistem de fraudare, premeditat și sistematic, care s-a desfășurat pe parcursul mai multor ani, cu complicități potențiale, cel puțin la vârful serviciului de resurse umane. Putem doar bănui că este și mită la mijloc, dar acest lucru trebuie să-l stabilească procurorii. (…) În primăria pe care o conduc nu există niciun fel de toleranță față de abuz sau corupție. De fiecare dată când voi da peste astfel de fapte nu voi avea nicio ezitare să mă adresez justiției. Și să fie clar: lupta o vom câștiga noi, indiferent de ce se va arunca în mine sau în cei care vor să facă curățenie”, a declarat primarul Dominic Fritz, conform unui comunicat de presă.

Conform aceleiași surse, în 2018 și 2019, cel puțin șase actuali și foști funcționari din Primăria Timișoara au avut lucrări scrise de aceeași persoană, un fost funcționar din Serviciul de Resurse Umane. În cazul unui alt funcționar, s-a descoperit că acesta susținuse două concursuri diferite, unul în 2018, altul în 2019, însă caracterele caracterele scrisului era „total diferite” de la o lucrare la alta. Frauda s-ar fi produs, potrivit primarului, peste noapte, lucrările fiind înlocuite cu unele corecte – „comandată și redactată ulterior” –, înainte de a fi notate.

Cu ocazia acestui anunț, Fritz atacă, din nou, contestatarii noii organigrame. În comunicatul amintit, reprezentanții primăriei țin să menționeze că, din grupul de sindicaliști care a atacat în instanță HCL-ul de restructurare face parte și fosta șefa de resurse umane, Rodica Aurelian, „De aici și rezistența la noua organigramă: pierderea unor funcții nu înseamnă doar că unii nu-și mai iau un salariu bun de la stat, ci destructurarea acestui sistem corupt, care i-a făcut puternici și bogați. Se pare că miza încercărilor de a suspenda sau anula noua organigrama în instanță este să se întoarcă unii corupți pe post înainte să putem descoperi toate aceste mizerii penale”, ar mai fi declarat Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii