Acasă Actualitate Pot începe lucrările la noul sens giratoriu din centrul comunei Dudeștii Noi

Pot începe lucrările la noul sens giratoriu din centrul comunei Dudeștii Noi

DISTRIBUIȚI

Comuna timișeană Dudeștii Noi va avea, din acest an, un sens giratoriu, amenajat la intersecția drumului județean și a celui comunal, care traversează localitatea.

Acest sens giratoriu era absolut necesar, spune șeful CJ Timiș, instituție care și finanțează lucrarea. Este doar unul din șirul de sensuri giratorii care se vor amenaja pe drumurile județene.

“În ultima vreme, numărul de accidente a fost la un nivel ridicat și este de datoria noastră să luăm toate măsurile pentru a reduce acest număr de accidente și a face ca cetățenii, participanții la trafic, să se simtă în siguranță atunci când folosesc drumurile județene. Practic, nouă dintre sensurile giratorii pe care noi ne-am propus a le realiza deja sunt executate și sunt folosite de participanții la trafic. Amintesc aici de sensurile giratorii de pe drumul județean pe care l-am lărgit la patru benzi, Timișoara-Moșnița Nouă, sensul giratoriu de la Tomnatic, sensul giratoriu de pe DN 6 la intersecția cu drumul comunal 46 în dreptul localității Dudeștii Noi, sensul giratoriu de pe drumul județean de la Aeroport lărgit la patru benzi, asta ca să menționez doar câteva dintre cele nouă sensuri giratorii gata realizate și aflate în exploatare. Alte nouă sensuri giratorii sunt în execuție efectiv, dându-se ordinul de începere al lucrărilor, fiind în diferite stadii și aici se include sensul giratoriu pe care îl avem în spate și dorin să facem un sens giratoriu în centrul localității Dudeștii Noi, dar și sensul giratoriu din Săcălaz de pe minicentura Timișoarei, în dreptul localităților Sânmihai și Șag. Alte 19 sensuri giratorii sunt în proiectare. (…) Prin sistematizarea acestor intersecții dorim să creștem gradul de siguranță al participanților la trafic, să rezolvăm și problemele de conectivitate și de mobilitate pe care diferitele zone le au pentru că vom face și stații de autobuz sau vom rezolva elementele ce țin de canalizarea pluvială sau de utilitățile traversate de aceste drumuri.

Termenul de realizare este de șase luni. Valoarea lucrărilor se ridică la 1,4 milioane de lei, la care se adaugă 140.000 de lei costurile proiectării și 20.000 de lei asistența tehnică. Licitația fusese finalizată în urmă cu ceva timp.

“A durat așa de mult până la începerea lucrărilor pentru că avizul de la monumente istorice a venit cel mai târziu fiind o lucrare în proximitatea bisericii. Cei de la Monumente s-au mișcat mai greu și aproape șase luni a durat avizul. Constructorul va asigura toate cele necesare astfel încât circulația să nu fie blocată, la fel ca și atunci când a realizat sensul giratoriu de la intersecția cu DN6 nu s-a întrerupt circulația. Se va circula poate un pic mai greoi”, a mai declarat Nica.

Comentarii

comentarii