Acasă Actualitate Poştaşii au ieşit în stradă într-un protest spontan

Poştaşii au ieşit în stradă într-un protest spontan

397
DISTRIBUIȚI

postasii in stradaPostaşii din mai multe oraşe din ţară au ieşit în stradă, într-un protest spontan. Ei susţin că le-a ajuns cuţitul la os. Nu au mai suportat, iar protestele se vor extinde, atât situaţia lor financiară, cât şi a companiei fiind dezastuoasă. Factorii poştali din Timişoara se pregătesc şi ei să iasă în stradă.

Matei Brăteanu, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali, a subliniat că sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că Poşta Română intenţionează să facă disponibilizări mascate, fără să mai plătească salariile compensatorii angajaţilor trimişi în şomaj. De asemenea, sindicaliştii mai susţin că programul de lucru va fi redus la jumătate (4 ore) şi, prin urmare, şi salariile.

„Acest lucru nu va aduce niciun contract în plus pentru poştă şi nici la creşterea calităţii, aşadar măsurile sunt inutile”, a spus Brăteanu. Salariile vor fi reduse cu 50%. Compania are 32.000 de angajaţi şi 7.000 de oficii poştale. Direcţia Regională de Poştă Timişoara are 3.000 de angajaţi.

Comentarii

comentarii