Acasă Actualitate Poveste fericită de Crăciun, la Timișoara

Poveste fericită de Crăciun, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Benjamin are 25 de ani și a cunoscut-o pe Florentina în vârstă de 22 ani în anul 2018, când amândoi au ajuns la Centrul pentru Persoane fără Adăpost Sfântul Francisc din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

S-au plăcut și au decis să pornească împreună pe același drum, încercând să-și întemeieze o familie adevărată și care le-a lipsit mereu. Florentina a fost abuzată și neglijată de mică și a crescut prin casele de copii de la vârstă de 3 ani. Familia lui Benjamin s-a destrămat. Tatăl lui s-a recăsătorit, iar noua familie nu l-a mai acceptat. Mama lui a i-a promis că-l va ajută cu plata chiriei, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Ajuns în pragul depresiei, la 20 de ani a avut nevoie de tratament de specialitate. Soarta a decis că cei doi să se întâlnească la Sfântul Francisc. Doi ani au locuit cu chirie însă datoriile la IFN au făcut să fie evacuați. Între timp, în viață lor a apărut micuța Jessica, care are astăzi 1 an și 8 luni.

Ajunși din nou pe stradă și fără nici un fel de ajutor, tinerii au apelat din nou la Direcția de Asistență Socială pentru un nou început. Centrul de primire în regim de urgență-criză din cadrul DAS Timișoara le-a întins o mâna de ajutor.

Din august 2021, cei trei locuiesc într-unul dintre cele 11 containere de la Pădurea Verde. Pentru că lucrează și nu a încetat niciodată să o facă Benjamin a reușit să achite toate datoriile, în prezent strângând bani pentru a-și găși o locuința adevărată. Cea mai mare dorința a să a fost parțial îndeplinită cu ajutorul angajaților centrului și al fotografului Nadyna Bădescu. O surpriză pusă la cale, sub pretextul unor fotografii de Crăciun, așa cum tânăra familie nu a avut vreodată, a creat ocazia lui Benjamin să o ceară în căsătorie pe Florentina. Gestul a fost unul atât de emoționant încât viitoarea soție a vrut să returneze inelul fotografului, crezând că face parte din recuzita.

În cursul zilei de miercuri, la Centrul de primire în regim de urgență-criză din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, o donație din partea unui timișorean care s-a alăturat campaniei “Tu poți renunța?” constând în 10 calorifere noi vor aduce un strop de mai bine celor 21 de persoane cazate aici, printre care și tânăra familie.

Sute de copii din familii nevoiașe, persoane vârstnice dar și persoane fără adăpost au primit în aceste zile vizită asistenților sociali din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara. Angajații DAS au fost mesagerii gestului a zeci de timișoreni care s-au alăturat campaniei “Tu poți renunta?”.

Pachetele cu alimente, hăinuțele pentru copii, jucăriile, dulciurile, electrocasnicele, dar și hainele pentru adulți, pantofii, lenjeriile de pat, păturile dar și produsele de igienă pe care timișorenii le-au donat în aceste zile au adus un strop de mai bine unor oameni cu care soarta nu a fost atât de darnică.

Campania de donații continuă! Nu haina îl face pe om, dar îi ține de cald!

Poți să renunți la o pătură veche ori la niște haine groase pe care nu le mai porți tu sau cei dragi ție? O jucărie sau o ciocolată, un papuc sau o hăinuță pot aduce un zâmbet în viața unui copil! Produsele de igienă pot aduce mai aproape de normalitate viața unei familii nevoiașe sau a unui bătrân! Donează-le pentru oamenii sărmani din Timișoara!

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara lansează pentru al treilea an consecutiv, în luna decembrie Campania de donații: “Tu poți renunța?”- o invitație către toți timișorenii cu suflet mare, că în aceste zile să fim alături de cei aflați în nevoie! Alătură-te și tu demersului nostru de a sprijini persoanele aflate în dificultate din comunitatea noastră, copii și adulți: oameni fără adăpost, migranți, familii nevoiașe, persoane vârstnice singure și fără ajutor.

Timișorenii cu inima mare, care pot și vor să doneze alimente, pături, plapume, lenjerii de pat, lenjerii de corp, ciorapi, încălțăminte, haine groase, jucării, produse de igienă sunt așteptați zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00 pe stradă Plavosin nr. 21 (zona Mehala), persoană de contact Corina Eva – 0356/416050

Obiectele vestimentare nu trebuie să fie noi, însă trebuie să fie curate, iar produsele alimentare și cele de igienă în termen de valabilitate – a explicat Corina Eva.

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara mulțumește în numele fiecărui om care va primi gestul dumneavoastră!

 

 

Comentarii

comentarii