Acasă Actualitate Povestea cu noile locuri de parcare din zona Clăbucet e precum un...

Povestea cu noile locuri de parcare din zona Clăbucet e precum un banc de la Radio Erevan

DISTRIBUIȚI

La aproape jumătate de an după ce, la presiunile permanente ale consilierului local Roxana Iliescu, Primăria Timișoara a reușit să demareze reamenajarea zonei din spatele Cimitirului Șagului, de pe strada Clăbucet, iată că acum s-a reușit finalizarea lucrărilor de reamenajare a zonei eliberate de vechile garaje.

”Povestea cu noile locuri de parcare din Clăbucet e precum bancul ăsta de la Radio Erevan: <<Un ascultător întreabă: -Este adevărat ca lui Ionescu i s-a dat o Volga albă?

Redacția răspunde: -Da, cu trei mici corecții: nu era albă era neagră, nu era Volgă era bicicletă, nu i s-a dat, i s-a luat!>> Nu sunt nici măcar 50, ci doar 44 locuri de parcare. Consiliul Local a votat peste 80!”, spune Roxana Iliescu.

Oficial, zona are acum 50 de locuri de parcare și totodată de mai mult spațiu verde și de agrement. A fost amenajată o parcare modernă cu dale de beton pentru înierbare, a fost alocată o zonă pentru pubele și au fost plantați 20 de arbori de talie medie (inițial era vorba de 25 de arbori).

Utilizatorii de biciclete vor avea la dispoziție o parcare securizată care urmează să fie amplasată aici.

În zona Clăbucet au fost demolate o serie de garaje aflate lângă cimitirul Calea Șagului. În locul acestora, au fost amenajate locuri de parcare și spații verzi. Canisita veche e în curs de a fi înlocuită cu o canisită mai mare. Urmează, de asemenea, ca spațiul verde care întregește parcul să fie amenajat cu alei, iluminat pietonal și arbori. Parcul este vizat și el pentru instalarea iluminatului public.

Comentarii

comentarii