Acasă Actualitate Povestea medicului din Israel care vindecă pacienții într-o secție ATI de la...

Povestea medicului din Israel care vindecă pacienții într-o secție ATI de la Timișoara

1235
DISTRIBUIȚI

Dr. Amin Zahra a lăsat Țara Sfântă pentru a veni în România să vindece pacienții ajunși în secția de ATI de la Spitalul Județean Timișoara. Nu i-a fost deloc ușor, s-a lovit de anumite bariere culturale, dar crede că tot ce contează în viață este fii înțelept și să accepți că lumea este diferită.

”Am ajuns în România acum 11 ani, din greșeală. A fost destul de greu, clima era diferită, limba necunoscută, oameni diferiți, era destul de greu și jenant să vorbești și să vezi că faci greșeli, am avut și momente în care mă simțeam nepuntincios, nu știam să îmi transmit ideile, să comunic cu oamenii. Trăind în țara asta, deja devine țara ta, am ajuns să vorbesc limba română mai mult decât limba mea!”, a povestit medicul la Antena 3.

Și-a dorit foarte mult să studieze medicina. A ajuns în România la insistențele familiei, deși avea posibilitatea să aleagă între mai multe țări din Europa sau chiar în State. Astfel a ajuns să facă Facultatea de Medicină la Tmișoara, acolo unde locuiește în prezent și unde se simte mai bine că acasă.

”De ce am ales România? Pentru că asta a fost dorință mea, probabil să plec, nu conta unde. Din cauză că stilul de viață din Ierusalim este destul de greu (adică? de ce e greu? de ce ai plecat din țara ta că să vii la noi?).

E un loc frumos de vizitat, dar devine sufocant cât trăiești acolo. Bariere peste bariere, libertatea care nu există, nivelul de trai foarte ridicat, de fiecare data când merg la mine acasă deja mă simt ciudat, străin și abia aștept să mă întorc în România, românii sunt oameni primitori” a spus dr. Amin Zahra, la Antena 3.

Dorința medicului de zi cu zi este că atunci când iese dintr-o gardă, și pacienții lui să plece cu bine acasă.

”Nu contează nici nația, nici religia, nicio originea, nimic, omul e om și trebuie tratat. Cum îi ajut? Cred că asta e datoria mea: să o fac și așa arăt că îmi iubesc și tara, dar iubesc și Romania.

Înainte de a fi medic, sunt om. Și în viață contează și cea din afara spitalului, că să poți să oferi și să ajuți oamenii, trebuie să fii bine, liniștit, ceea ce nu găsesc și n-am găsit la mine în țară. Sistemul medical din România în momentul de față e unul destul de depășit” a adăugat el.

Mai multe pe antena3.ro

Comentarii

comentarii