Acasă Cultura Poveștile din Pădurea Muzicală – Vivaldi și Bach – poposesc la Două...

Poveștile din Pădurea Muzicală – Vivaldi și Bach – poposesc la Două Bufnițe din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Doi dintre cei mai mari compozitori ai lumii –Vivaldi și Bach –vin la Două Bufnițe din Piața Unirii, într-un set inedit de povești baroc sub genericul Poveștile din Pădurea Muzicală poposesc la Timișoara, “Povești baroc: Vivaldi și Bach”, sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 11.00.

Colecţia Poveşti din Pădurea Muzicală este o serie de poveşti pentru copii scrise de Cristina Andone, ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii. Cărţile, ilustrate într-un stil original, deja recunoscut printre părinți și copii, de Adriana Gheorghe, Sebastian Opriţa şi Thea Olteanu, îi vor împrieteni pe copii cu muzica clasică, oferindu-le, într-un mod accesibil, informații esențiale pentru cultura lor generală. Accesul la eveniment este gratuit și se face în baza a unei rezervări la ana.androne@nemira.ro. Vârsta recomandată: 6+

„Am vrut să cobor muzica clasică de pe piedestalul aurit al culturii înalte. Să o curăț de praful snobismului, al extazului mimat. Să o democratizez. Să o aduc într-o zonă a firescului, direct pe raftul cu jucării. Am pornit de la ideea că muzica are personalitate; exact acest caracter e ceea ce un copil poate recunoaște spontan, ca pe un brand obișnuit. După câțiva ani de cercetare, am conturat o metodă numită „Audit de Brand Muzical“, pe care am cernut-o în povești prietenoase, cu miez”, explică Cristina Andone.

 

Comentarii

comentarii