Acasă Actualitate Pozele au inundat deja reţelele de socializare! Câmpuri aurii lângă Autostrada Vestului...

Pozele au inundat deja reţelele de socializare! Câmpuri aurii lângă Autostrada Vestului – foto

DISTRIBUIȚI
default

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timișoara s-a aliniat la moda fotografiilor cu rapița, care e în plin sezon de înflorire. Imaginile cu sau din câmpurile cu flori galbene, de rapiţă, au inundat deja reţelele de socializare. Cei de la DRDP s-a delectate cu fotografii aeriene.

 “Câmpuri aurii lângă autostrada A1, județul Arad”, au scris pe pagina oficială de Facebook.

Desigur, rapiţa nu se planteazã pentru cei care doresc să-si facă poze. Deşi fac glume pe seama fotografilor, agricultorii cred cã au parte şi de o meritată publicitate. 

Rapiţa – o plantă oleaginoasă, poate fi folosită atât în alimentaţie, uleiul obţinut fiind de cea mai bunã calitate, dar din polenul florilor ei, albinele produc şi o miere foarte bună. Planta în sine este folosită şi ca nutreţ pentru hrana animalelor, însă principala întrebuințare este pentru biodiesel, un combustibil din ce în ce mai căutat.

În cultura rapiţei foarte importantă este rotirea culturilor, ceea ce înseamnă că acolo unde vedem acum florile galbene numai bune pentru un selfie, la anul va răsări o altă cultură. Foarte căutată, rapiţa dă un randament bun şi din punct de vedere al producţiei, şi din punct de vedere al investiţiei.

În judeţul Arad există o firmă ca procesează biodiesel din rapiţă, dar cea mai mare unitate de acest gen din România se află la Zimnicea. 

Comentarii

comentarii