Acasă Actualitate Poziție performantă a UVT în Eduniversal Best Masters cu programele de studii...

Poziție performantă a UVT în Eduniversal Best Masters cu programele de studii de masterat pe 2021

340
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a obținut o poziție performantă a programelor sale de studii de masterat în noul clasament pe anul 2021 al Eduniversal „Best Masters”, într-o competiție internațională a programelor de masterat și MBA.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, remarcă semnificația plasării UVT în acest prestigios clasament: „Best Masters este astăzi singurul clasament internațional care evaluează programele MBA și de masterat în mod individual, comparându-le și ierarhizându-le, fiind un clasament extrem de selectiv, bazat pe o analiză a ofertelor  educaționale din 4000 de instituții școlare și universitare, situate în 154 de țări. Ne bucurăm pentru recunoașterea unora dintre masteratele noastre de primă linie, care au evoluat și s-au remarcat în ultimii ani, mai ales în cadrul acestei competiții de nivel înalt”.

Iată care sunt programele de studii de master ale UVT, care au obținut nominalizări și clasări importante în ediția 2021 a Eduniversal „Best Masters”:

Managementul resurselor umane (FEAA) – clasat pe locul 8 în Europa de Est

în secțiunea „Resurse Umane”;

Administrarea afacerilor în turism și industria ospitalității (FEAA) – clasat pe

locul 31 în secțiunea „Managementul ospitalității”, la nivel mondial;

International Corporate Finance (FEAA) – clasat pe locul 30 în secțiunea „Corporate Finance”, Europa de Est.

Cele trei criterii care au stat la baza ierarhizării programelor de masterat incluse în clasificarea „Best Masters” evaluează dimensiunile notorietății programelor de studii de masterat, mai ales în procesele de recrutare realizate de de companii în raport cu absolvenții, plasării absolvenților în piața muncii, prin calitatea locurilor de muncă accesate și satisfacției cursanților și absolvenților față de conținuturile și desfășurarea programelor de masterat evaluate.

 

 

Comentarii

comentarii