Acasă Politica PPU-SL Timiș are un nou președinte și a început pregătirile pentru alegerile...

PPU-SL Timiș are un nou președinte și a început pregătirile pentru alegerile din 2024

1364
DISTRIBUIȚI

Partidul Puterii Umaniste – Social Liberal Timiș (PPU-SL) a organizat prima conferință de presă, miercuri 10 februarie, la Timișoara, și a prezentat noua echipă și pe noul președinte: ing. Ion Urda.

Cu acest prilej a fost lansată strategia de pregătire pentru alegerile din 2024. PPU-SL are 46 de organizații în județul Timiș. Decizia este ca până în 31 martie fiecare filială să raporteze la București cât a crescut. Ținta este ca până la sfârșitul anului 2021 să existe organizații ale PPU-SL în  aproape tot județul Timiș.

Ion Urda a spus: ”Am luat frâiele PPU-SL Timiș, începând cu data de 21 ianuarie 2021. Mulțumesc pentru încrederea acordată de către colegi și de către eurodeputata Maria Grapini. Îi asigur pe toți de toată responsabilitatea mea. Am luat conducerea cu speranțe, vrem să facem proiecte mari, să înființăm noi organizații în Timiș și să mărim numărul membrilor”.

Partidul Puterii Umaniste – Social Liberal Timiș (PPU-SL) are ca țintă pregătirea intensă, începând cu 2021, pentru alegerile din 2024. Vrea  să aibă un grup parlamentar de 12 deputați în Camera Deputaților și 6 senatori în Senat.

De aceea PPU-SL și-a propus ca strategie la nivel central să lanseze în 2021 listele pentru fiecare județ cu propuneri pentru primării, și parlament ca să dea cetățenilor posibilitatea să îi cunoască pe acei oameni care doresc să candideze la alegerile din 2024. În trei ani ei pot fi cunoscuți de către cetățeni. Ei pot fi monitorizați în activitatea lor. În Timiș va fi pregătită o listă cu cei care vor, pot și își asumă doctrina umanistă și vor să candideze.

”Degeaba vrei să intri în parlament sau vrei să fii primar dacă nu dorești și nu impui o coeziune și o doctrină. Vrem să fie Timișul primul județ care dă această listă. Am lansat mesajul și în mediul de afaceri din Timișoara pentru cei interesați să candideze pe listele PPU-SL Timiș. I-am îndemnat să vină la partid: muncești, creștem partidul. Vom vedea din cei care și-au exprimat dorința să candideze, vom vedea peste 3 ani care are randamentul cel mai mare și cel mai bun în creșterea partidului. Lista finală va fi făcută în funcție de cât a muncit și a avut rezultate fiecare. Și cât de cunoscut a devenit în rândul cetățenilor cu activitățile lui. Cred că e chestiune etică și față de partid și față de cetățeni, fiindcă oamenii au nevoie să cunoască candidatul înainte de a lua o decizie. Nu, cu o lună înainte vedem că partidele pun listele unde apar oameni necunoscuți total”, a explicat eurodeputata umanistă Maria Grapini.

Umaniștii din Timiș atrag atenția că sunt multe aspecte din legea electorală care trebuie schimbate. Unul dintre acestea este cel legat de o mare aberație. În precampanie poți să îți pui mesh-uri și bannere și panouri peste tot, iar în campanie nu mai poți să pui nimic. E o prostie, o aberație. E o cheltuială aiurea. Ai dat bani pe toate acestea și apoi în campanie trebuie să le dai jos. Care este motivația? Umaniștii pledează pentru alegerile în două tururi și candidaților să fie aleși la fel cum se face în Parlamentul European. Adică votul mixt pe listă. Cetățeanul când votează să încercuiască minim 5 persoane din lista de candidați propusă de partid.

 

Comentarii

comentarii