Acasă Actualitate Prag de vaccinare de 60% pentru ca elevii să revină în clase....

Prag de vaccinare de 60% pentru ca elevii să revină în clase. Rata de vaccinare în rândul personalului din şcolile şi grădiniţele din judeţul Timiș

303
DISTRIBUIȚI

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă, joi seară, că la nivelul învăţământului preuniversitar rata de vaccinare era vineri dimineaţă 66,5%, iar dacă se adaugă şi învăţământul superior, rata de vaccinare depăşeşte 70%. Cu toate acestea, doar 54% din unităţile de învăţământ depăşesc rata de vaccinare de 60%, luată în calcul pentru permiterea cursurilor în format fizic. Ministrul anunţă ”un progres excepţional în rândul vaccinării elevilor”, atingându-se rata de 30% în rândul celor eligibili.

Până în acest moment, 18 inspectorate școlare au transmis listele cu rata de vaccinare a angajaților din toate școlile și grădinițele din județ. Documentele au fost publicate pe Edupedu.ro, iar mai jos puteţi consulta situaţia aferentă instituţiilor de învăţământ din fiecare judeţ în parte:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă, joi seară, că la nivelul învăţământului preuniversitar rata de vaccinare era vineri dimineaţă 66,5%, iar dacă se adaugă şi învăţământul superior, rata de vaccinare depăşeşte 70%. Cu toate acestea, doar 54% din unităţile de învăţământ depăşesc rata de vaccinare de 60%, luată în calcul pentru permiterea cursurilor în format fizic. Ministrul anunţă ”un progres excepţional în rândul vaccinării elevilor”, atingându-se rata de 30% în rândul celor eligibili. Puteţi consulta mai jos situaţia aferentă instituţiilor de învăţământ din Bucureşti şi 17 judeţe.

Până în acest moment, 18 inspectorate școlare au transmis listele cu rata de vaccinare a angajaților din toate școlile și grădinițele din județ.

Rata de vaccinare în rândul personalului din şcolile şi grădiniţele din judeţul Timiș

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, la Digi 24, că, vineri dimineaţă, propunerile concrete în legătură cu reluarea cursurilor trebuie stabilite de CNSU, apoi trebuie semnat ordinul comun de către miniştrii de la Sănătate şi Educaţie, astfel încât vineri după-amiază în toate şcolile să fie convocate Consiliile de Administraţie. ”La nivelul învăţământului preuniversitar, rata de vaccinare era vineri dimineaţă 66,5%. La nivelul întregului învăţământ, incluzând învăţământul universitar, depăşeşte 70%, mai mult decât dublu faţă de media naţională”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Aceasta anunţă şi creşterea ratei de vaccinare în rândul elevilor. ”Am constat cu reală satisfacţie un progres excepţional în rândul vaccinării elevilor. În două zile am crescut de la 90.000 de elevi de 12 – 15 ani la aproape 96.000 şi în rândul elevilor de peste 16 ani am crescut de la 250.000 la 259.000 aproape. Sunt ultimele date din platforma de vaccinare. Am atins practic 30% vaccinarea elevilor”, a adăugat ministrul Educaţiei, citat de news.ro. Acesta a precizat că se referă la elevi vaccinaţi cu cel puţin o doză.

Sorin Cîmpeanu a explicat că şcolile trebuie să constate dacă au atins pragul minim de vaccinare, care este obligatoriu pentru toate unităţile de învăţământ de stat sau privat, şi pot intra în scenariul de funcţionare cu prezenţă fizică. ”Nu au dreptul sub nicio formă să revină la cursuri cu prezenţă fizică dacă pragul de 60% nu va fi atins”, a precizat ministrul, explicând că doar 54% dintre unităţile de învăţământ preuniversitar au rată de vaccinare de cel puţin 60%.

”Am văzut unităţi de învăţământ, şi îmi pare rău, cu rată de vaccinare de 12%, 27%. Am văzut Liceu Sanitar cu 36%, greu de înţeles. Am văzut, din păcate, o şcoală care a cerut în mod insistent, repetat şi argumentat prezenţă fizică şi are rată de vaccinare de 40%. Dacă vrem, haideţi să facem ceva”, a adăugat ministrul.

UPDATE: Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat vineri că a semnat şi a trimis la Monitorul Oficial cele două ordine de ministru care reglementează structura anului şcolar şi micşorează numărul de note necesar încheierii mediei elevilor. În cazuri spieciale, mediile pot fi încheiate după revenirea elevului la cursuri, până la finalul semestrului ll. Ministrul a precizat că a transmis în teritoriu lista tezelor care vor fi susţinute în acest an. De asemenea, a precizat că CNSU decide într-o şedinţă privind desfăşurarea cursurilor în funcţie de rata de vaccinare a personalului, după care va fi semnat ordinul de ministru în acest sens, tot în cursul zilei de vineri.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că a fost redactat, iar în cursul zilei de vineri va fi semnat Ordinul de ministru care stabileşte rata de vaccinare în funcţie de care se vor desfăşura cursurile în şcolile şi grădiniţele de stat şi private. Conform acestuia, a fost luată în considerare rata de vaccinare la nivelul întregului personal din sistemul de educaţie pe motiv că elevii nu interacţionează doar cu profesorii, ci cu întregul personal din unitatea de învăţământ. În Capitală, un număr de 441 de şcoli şi grădiniţe publice şi private, reprezentând 69% din şcoli ,au rata de vaccinare de peste 60%.
„Şoala va începe pentru toţi elevii şi pentru toţi copiii din grădiniţe în data de 8 noiembrie, mă refer aici şi la învăţământul de stat şi la învăţământul privat. (…) Şcolile care au rată de vaccinare sub 60% vor începe şcoala în sistem online, acesta e un lucru foarte clar”, a afirmat Sorin Cîmpeanu vineri, într-o conferinţă de presă. 

Comentarii

comentarii