Acasă Actualitate Prânzurile Culinaria Banatica. Povești despre timpul și locul hranei

Prânzurile Culinaria Banatica. Povești despre timpul și locul hranei

DISTRIBUIȚI

Culinaria Banatica invită publicul marți, 12 septembrie, la un nou eveniment ce continuă să aducă în prim-plan fascinanta lume a gastronomiei locale.

Va fi explorată identitatea culinară a zonei Banatului și va aduce în fața publicului invitați de seamă – un prânz găzduit de Suppa Bar, între orele 13:00-15:00.

Această ediție îl are ca invitat pe Tudor Stricescu, reprezentantul Slow Food în Timișoara. Subiectul principal al discuției va fi posibilitatea ca bucătăria noastră să devină, după regiune gastronomică, un loc gastronomic emergent, în conformitate cu viziunea Baum&Whiteman.

Alte teme de discuție vor fi Slow Food – valoarea hranei produsă cu atenție și respect pentru mediu.

Slow Cooking – arta gătitului încet, unde gustul și textura se dezvoltă treptat pentru o experiență culinară autentică.

Slow Lunch – bucuria și conștiența în hrana noastră de prânz, transformând-o într-un moment de savurare și reflecție.

Slow Culture – modul în care hrana, istoria și cultura se împletesc într-o experiență unică.

Moderatorul discuțiilor este Caius Merșa, coordonatorul proiectului.

Prin evenimentele sale, Culinaria Banatica, își propune să creeze o comunitate pasionată de gastronomie, dedicată promovării bucătăriei autentice din regiunea Banatului și explorării culturii culinare locale.

Evenimentul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” si este finanțat de Centrul De Proiecte prin programul GROW, cu fonduri de la Ministerul Culturii.

 

Comentarii

comentarii