Acasă Actualitate Precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare și intensificări ale vântului,...

Precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare și intensificări ale vântului, începând de joi seară, și în vestul țării

188
DISTRIBUIȚI

Meteorologii anunţă că, de joi seara până sâmbătă dimineaţa, se vor semnala intensificări temporare ale vântului, care va spulbera zăpada în zona montană înaltă, dar şi precipitaţii moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Vineri va ninge pe arii restrânse în vest, centru şi nord, iar apoi şi în est şi în sud. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de joi, de la ora 20.00, până sâmbătă, la ora 10.00.

“În intervalul menţionat vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1.700 m, unde vitezele vor depăşi temporar 60…70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăşi 90…100 km/h spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local şi temporar şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h”, arată ANM.

Pe parcursul zilei de vineri, aria precipitaţiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile şi local se va depune strat nou de zăpadă. Precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru şi nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) şi în est şi sud. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de munte.

 

Comentarii

comentarii